11. august 2020
Håbet er, at plakaterne med Alexandra, der rydder op, lige får rygerne til at tænke sig om en ekstra gang inden de skodder deres cigaret på fortovet og efterlader den der.
gallery icon

Se billedserie

Håbet er, at plakaterne med Alexandra, der rydder op, lige får rygerne til at tænke sig om en ekstra gang inden de skodder deres cigaret på fortovet og efterlader den der.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 9-årig blev træt af klamme cigaretskod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

9-årig blev træt af klamme cigaretskod

Alexandra Boenæs vil have tankeløse borgere til at tænke sig om

Opdateret 04. juli 2020 kl. 16:09
Villabyerne - 04. juli 2020 kl. 15:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Husker du 9-årige Alexandra Boenæs, der havde sat sig for at rydde op på Gentofte Station, som hun syntes flød med skrald og cigaretskod? I halvanden måned har hun nu en gang om ugen iført sig handsker og affaldssæk for at drage mod Gentofte Station for at rydde op. Ofte i selskab med sin søster Arianna på 11 år eller som på billederne en veninde.

arrow Læs også: Huskede du at tage dit skrald med?

Nu har hendes storesøster Andrea designet nogle plakater til Ren Station Kampagnen, der netop er kommet op at hænge på Gentofte Station.

Håbet er, at rygere og de forbipasserende, der generelt har svært ved at ramme skraldespanden, vil kigge på plakaterne og tænke sig om en ekstra gang, inden de distræt smider skod og skrald fra sig.Steff

Fakta om cigaretskod

  • Cigaretskod er antalsmæssigt den største fraktion af henkastet affald i Danmark.
  • Cigaretfiltre indeholder plastikmaterialet cellulose acetat. Efter 5-10 år nedbrydes skodderne til mikroplast, dvs. de forsvinder ikke. Cigaretskod smidt i naturen kan også afgive tungmetaller som bly og cadmium, tjærestoffer og nikotin.
  • Foreløbige analyser indikerer, at cigaretskod henkastet i naturen nemt kan ende i alle former for marine miljøer og udgøre en miljørisiko for vandkvaliteten, ligesom cigaretskod kan afgive stoffer, som kan påvirke marine organismer.

Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet
[list]

[/list]

arrow DEBAT: Svineri ved Hellerup Havn
11. juni 2020 kl. 08:57 Opdateret: kl. 15:43
arrow DEBAT: Flaskekaos og asocial adfærd
10. juni 2020 kl. 14:02 Opdateret: kl. 15:39
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

KONTAKT OS