20. oktober 2019
Vestegnens Politi var torsdag morgen blandt andet til stede i krydset mellem Ishøj Stationsvej og Ishøj Parkvej.
gallery icon

Se billedserie

Vestegnens Politi var torsdag morgen blandt andet til stede i krydset mellem Ishøj Stationsvej og Ishøj Parkvej.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldsomme tal for rødkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldsomme tal for rødkørsel
Vestegnen - 22. november 2018 kl. 14:21
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alt for mange tager den over for gult eller rødt lys på Vestegnen.

Frem til torsdag havde Vestegnens Politi sigtet 61 bilister for at køre over for rødt lys - hvilket koster en bøde på 2.000 kroner og et klip i kørekortet.

- Det er et højt tal. Vi har alene koncentreret os om bilister, der er kørt direkte over for rødt lys, og desuden har der jo været en begrænsning i mandskab og tid til lige denne opgave. Så jo, det er mange, der ikke har respekteret lyssignalet, og det vidner om, at der er tale om et stort problem, siger politikommissær Kim Madsen, der er leder af færdselspolitiet på Vestegnen.

- Det er noget, som vi vil have fokus på fremover, understreger Kim Madsen.

Vestegnens Politi har i denne uge i samarbejde med Vestegnens Trafiksikkerhedsråd sat gang i en kampagne for at få bilisterne til at respektere det gule og røde lys.

- Alt for mange tager den over for gult og rødt. Det er, som om de ikke er klar over, hvilken fare de bringer dem selv og andre i, siger politikommissær Kim Madsen.

I Vestegnens Trafiksikkerhedsråd samarbejder politiet og ni af de 11 kommuner i politikredsen om trafiksikkerhed for borgerne på Vestegnen.

Det er da også kommunerne, der i stor udstrækning har udpeget de kryds, som færdselspolitiet har gennemført kontrol i. Det er sket ud fra kommunernes egne observationer eller gennem borgerhenvendelser.

I løbet af denne uge har færdselspolitiet været på plads i blandt andet Rødovre, Glostrup, Hvidovre, Ishøj og Høje Taastrup.

Færdselspolitiet har blandt andet haft kontrol i nogle af de store lyskryds på Tårnvej i Rødovre, på Ishøj Stationsvej, krydset Roskildevej og Frøgård Allé i Taastrup og i Ringvejskrydset i Glostrup.

Det kan få alvorlige konsekvenser, når bilister vælger at køre over for gult eller rødt lys.

De sidste fem år har Vestegnens Politi været ude til 559 ulykker i lyskrydsene på Vestegnen. Der er 41 borgere, som er blevet skadet, og yderligere 55 har haft svære kvæstelser. I samme periode har seks borgere mistet livet på grund af den slags ulykker.

De sidste fem år har Vestegnens Politi sigtet cirka 5000 trafikanter for at køre over for gult eller rødt.

Vestegnens Politis aktuelle indsats bliver i øvrigt rost kraftigt af borgerne. På blandt andet Søndagsavisen Vestegnens Facebook-side - www.facebook.com/altomvestegnen - udtrykker flere, at det er godt politiet endelig gør noget.

- Det er da på tide, for kørsel overfor rødt har nærmest udviklet sig til en nationalsport, som en af kommentarerne lyder.