19. januar 2021
Brøndbys nr. 15, Lucia Babic i et angreb. Foto: Lars Rasmussen
Brøndbys nr. 15, Lucia Babic i et angreb. Foto: Lars Rasmussen
Foto: LSR-FOTO
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vigtig sejr: Kom over stregen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vigtig sejr: Kom over stregen
Vestegnen - 30. november 2020 kl. 08:21

Det så på ingen måde ud til at Brøndby Volleyball Klubs ligakvinder ville få succes, da de lørdag 28. november var på besøg i Kildeskovhallen. Spillet fungerede ikke for Brøndby og Gentofte Volley på det nærmeste fejede dem af banen med 25-14 i første sæt, men som kampen skred frem blev spillet markant bedre og Brøndby endte med at kunne trække sig tilbage med en yderst vigtig 3-1 sejr.

Kampen var den første i 2. runde ud af de tre runder, hvor ligaens hold skal møde hinanden i grundspillet. I første kamp vandt Gentofte 3-2 og det var måske det, der var årsag til, at Brøndby i iveren efter revanche, forcerede deres spil for meget. I hvert fald blev der satset voldsomt i serv og angreb og ikke færre end 11 point gav Brøndby væk, direkte på fejl i serv, angreb og netfejl, og da Gentofte samtidig lukkede tre angreb ned i blokaden, var der ikke lang vej til en overbevisende 25-14 sætsejr.

Gentofte fik også lagt godt ud i andet sæt, hvor de kom foran med 5-0, men Emma Burton rettede op på dette, da hun med en effektiv serv fik hjulpet Brøndby tilbage i sættet med 6-5. Ved nettet var Sofia Bisgaard outstanding og vandt således alle de syv angreb, som blev lagt til rette af en veloplagt Tajma Muharemovic. De to centerspillere Julie de Blanck og Mette Breuning havde fået styr på blokaderne, som tilføjede fem point til pointtavlen og efter at de to hold havde fulgtes ad det meste af sættet, tog Brøndby en slutspurt og gik på tre rotationer fra 17-17 til 25-20.

Selvtilliden havde fået et boost og der var med 25-16 i tredje sæt ingen tvivl om udfaldet. Sille Hansen havde sin bedste periode og var en af de dominerende spillere. Hun scorede point både i angreb og blokade, fik med sin serv lagt godt pres på Gentoftes modtagning, mens hun selv gjorde det godt i egen modtagning.

De to hold skiftedes til at tage føringen i et spændende fjerde sæt, hvor de to hold var jævnbyrdige frem til 10-10. Gentofte tog kortvarigt føringen frem til 16-14, hvor Brøndby med Tajma Muharemovic som server genvandt føringen med 19-16. De holdt fast og med 25-23 sikrede Brøndby sig en yderst vigtig sejr, som betød at de to hold byttede plads i tabellen og Brøndby dermed er over stregen, der angiver semifinalefeltet.

Allerede nu på torsdag skal Brøndby i kamp igen, når de på hjemmebanen i Brøndby Stadionhal 1, klokken 20.00 møder Team Køge, som i øjeblikket ligger på ligaens 2. plads. I det første opgør trak Team Køge det længste strå med en 3-2 sejr, så ingen tvivl om, at Brøndby også her tørster efter revanche i jagten på vigtige point.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?