19. marts 2019
Teknikere var tirsdag på arbejde i Ishøj efter nattens voldsomme bilbrande - her i Østergården.
gallery icon

Se billedserie

Teknikere var tirsdag på arbejde i Ishøj efter nattens voldsomme bilbrande - her i Østergården.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Biler brændt af: - Det er hjernedødt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Biler brændt af: - Det er hjernedødt
Vestegnen - 26. juni 2018 kl. 12:55
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag morgen er politiets teknikere i gang med at undersøge de biler i Østergården i Ishøj, som brændte natten til tirsdag.

arrow Læs også: Voldsomme billeder: Biler stukket i brand tre steder

To beboere venter i baggrunden på at få frigivet deres skadede biler. Den ene en nyere, dyr BMW, den anden en blot 14 dage gammel Kia stationcar.

- Det er trist. Hvad tænker de på. Det er hjernedødt, lyder det fra de to beboere.

- Jeg har holdt her på p-pladsen i mange år, og jeg har aldrig oplevet problemer tidligere, fortæller den ene beboer.

De to beboere er relativ fattede, men kan slet ikke forstå, at nogen kan finde på at sætte ild til biler. Og så er de ærgerlige over alt det besvær, som de nu skal igennem. Begge har forsikret deres biler, men skal regne med udgifter til blandt andet selvrisiko.

Imens er teknikerne i gang med at fotografere og undersøge stedet. Branden startede i den store BMW, og tre andre biler omkring den fik skader. Bilerne og brændt materiale bliver undersøgt, snuset til og vurderet, i jagten på spor.

13 biler blev ramt

Parkeringspladsen udfor Østergården 31 var det første sted, hvor Vestegnens Politi og Østsjællands Beredskab fik alarm om bilbrand. Det var klokken 01.57 natten til tirsdag. Nogle beboere blev vækket af et højt brag, der nærmest lød som en eksplosion, fortæller de dagen derpå.

Inden for en halv times tid blev der meldt om bilbrande to andre steder. Dels på Ishøj Søvej ved Strandgårdsskolen, dels på Landlyst Vænge.

På parkeringspladsen ved Strandgårdsskolen blev otte biler ramt, både person- og varebiler. På Landlyst Vænge var »kun« én varebil i brand.

- Det er vores vurdering, at ilden er startet i én bil, og derefter har spredt sig til de øvrige biler, siger vagtchef Thomas Mejborn fra Vestegnens Politi.

Vestegnens Politi er nu i gang med efterforskningen, der foruden de kriminaltekniske undersøgelser omfatter blandt andet vidneafhøringer og indsamling af videoovervågning.

- Vi arbejder ud fra en teori om, at bilbrandene er påsat. Om det er samme gerningsmænd til alle tre brande, er endnu for tidligt at sige, men det er påfaldende, at de tre brande kommer med så kort mellemrum, så det er absolut noget vi undersøger, siger vagtchef Thomas Mejborn.

Han opfordrer alle, der har set eller hørt noget, eller i øvrigt har oplysninger, om at kontakte Vestegnens Politi. Det kan ske døgnet rundt på telefon 43861448.

Det gælder iagttagelser både forud og efter brandene, hvor den første blev anmeldt kl. 01.57 og den sidste en halv time senere.