20. juni 2021
Arbejdet i Ringvejskrydset i Glostrup er i fuld gang.
Arbejdet i Ringvejskrydset i Glostrup er i fuld gang.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Kæmpe ombygning i stort vejkryds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Kæmpe ombygning i stort vejkryds
Vestegnen - 11. juni 2021 kl. 06:45

Hovedstadens Letbane er fortsat i fuld gang med den store ombygning af Ringvejskrydset i Glostrup, hvor letbanen skal krydse Hovedvejen.

Det er et omfattende arbejde i mange faser, hvor det samtidig skal sikres, at trafikken i det travle kryds som udgangspunkt fortsat kan afvikles, mens der bygges.

På videoen her ved artiklen kan man få tjek på, hvad der sker.

Ringvejen er blevet udvidet i den vestlige side både nord og syd for krydset, hvor der er anlagt nye vejbaner, nyt fortov og cykelsti, som nu er taget i brug. På nuværende tidspunkt er entreprenøren Zøllner i gang med at flytte et underjordisk bygværk til ledninger midt på Søndre Ringvej. Der er også gang i ombygninger i den østlige side af krydset, herunder på Hovedvejen mellem Vestervej og krydset. Her ombygger man hellen i midten af Hovedvejen og anlægger nyt fortov og cykelsti i løbet af sommeren.

Artiklen fortsætter under video'en.

Video fra Hovedstadens Letbane
Gør klar til letbanen

Fra omkring midt på sommeren og frem til slutningen af året vil Hovedstadens Letbane koncentrere sig om at anlægge letbanens såkaldte tracé i den nord- og sydlige side af krydset - det vil sige det område, hvor letbanen skal køre.

Her lægges blandt andet de elementer, som letbanens skinner skal monteres på. Letbanen kommer til at køre midt på vejen gennem det travle kryds med den øvrige trafik på begge sider. Senere på året forbindes elementerne til sporene inde midt i krydset.

I løbet af efteråret forventer Hovedstadens Letbane derudover at udføre de sidste ombygninger i den syd-østlige side af krydset på Søndre Ringvej. Det forventes, at ombygningen af Ringvejskrydset fortsætter frem til slutningen af året.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?