3. december 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi bor i en landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi bor i en landsby
Vestegnen - 14. maj 2017 kl. 07:58
Af www.birgitte-b.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen. Denne gang er hendes indlæg inspireret af en bemærkning, der faldt ved en pigefødselsdag. Her er hendes indlæg:

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Så blev det efterår

For noget tid siden var jeg til pigefødselsdag hos en af mine veninder. Jeg kendte ikke så mange af de andre gæster, men heldigvis viste det sig, at der var en del andre piger, som også var fra Vestegnen. Og jeg indrømmer gerne, at det gør det lidt nemmere at få snakken i gang, fordi vi kommer med en fælles referenceramme. De kender alt til Brøndby - også fordommene. De ved godt, at det ikke altid er sandt, det der vises i medierne (modsat en anden gæst, som spurgte ind til mange af 'de sædvanlige emner').

Aftenen endte sådan, at jeg fik en kørelejlighed hjem med en af pigerne fra Vestegnen. Da hun var tæt på mit hjem, sagde hun også 'det er lidt som en lille landsby, at bo her ikke?' og hun har jo så absolut ret. Det er mange små 'landsbyer' der tilsammen udgør Vestegnen. Vi er ikke en homogen masse, der bare er til at skære over én kam og Vestegnen og dens opbygning er meget forskellig fra andre steder i landet.

Vi agerer som landsbyer. Vi bekymrer os om hinanden og tager hånd om hinanden. Jeg oplever altid en stor velvillighed til at gøre noget godt og til at hjælpe. Vi vil gerne deltage i de begivenheder, som er i området. Jeg selv deltager over et år i flere forskellige begivenheder/events på Vestegnen. Det kan være alt lige fra løb, debataftener, åbent hus på genbrugsstationen, julearrangementer, forårsmarked og loppemarkeder. Der er altid mange mennesker af sted og folk er glade. Det kan mærkes, at dem der deltager gerne vil fællesskabet på Vestegnen.

Der er et hav af begivenheder i vores område og faktisk er det sjældent at arrangementer bliver aflyst. Det gode er, at der er noget for enhver smag. Plus at man selv kan bestemme, hvor meget man orker at deltage i fællesskabet. Jeg kan have dage, hvor jeg har masser af tid og der er tid til en sludder med naboen og måske endda en kop kaffe. Andre dage kan jeg nøjes med at nikke hej til de andre på bibliotekets læsesal og så fordybe mig i et blad eller en avis i de gode stole.

Jeg er glad for Vestegnen. Det er jo ikke noget nyt, men noget af det jeg sætter størst pris på, er hvordan vi agerer overfor hinanden og involverer os i hinanden. Det er absolut én af de ting, jeg er stolt over at fortælle videre, når jeg er ude til f.eks. en pigefødselsdag.

arrow Livet på Vestegnen: Det roder
06. september 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 16:57
arrow Livet på Vestegnen: Ferien er forbi
15. august 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 14:10
arrow Livet på Vestegnen; Foråret er ikke i corona-karantæne
31. maj 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 09:17
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?