21. april 2019
Vestegnens Politi er, sammen med nabopolitikredsene, i gang med en omfattende efterforskning - her skyderiet i Ishøj lørdag aften den 15. september.
Vestegnens Politi er, sammen med nabopolitikredsene, i gang med en omfattende efterforskning - her skyderiet i Ishøj lørdag aften den 15. september.
Foto: BRAND-ISHOJ.DK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vestegnen er transportvej i bandekonflikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestegnen er transportvej i bandekonflikt
Vestegnen - 21. september 2018 kl. 10:50
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den senere tids skyderier på Vestegnen og i hovedstadsområdet har baggrund i en intern konflikt i en bandegruppering.

arrow Læs også: Efter nyt skyderi: Visitationszone forlænges

Det er det bedste bud hos Vestegnens Politi, der lige nu arbejder tæt sammen med Midt- og Vestsjællands Politi, Københavns Politi og Rigspolitiet i efterforskningen, der skal afsløre, om der er en sammenhæng mellem skyderierne. Samtidig sætter politiet massivt ind, for dels at fastholde trygheden, dels opklare skyderierne.

Teorien er, at en bandegruppering i København er blevet splittet i to fraktioner - den ene med base i Greve-Hundige-området, den anden med base i København.

Det gør Vestegnen til en slags transportvej i bandekonflikten, og har udløst skudepisoder i blandt andet Ishøj og Herlev.

Så sent som natten til fredag var der skyderi ved Glostrup Torv - men om det har forbindelse til bandekonflikten, er ikke bekræftet på nuværende tidspunkt. Ved skyderiet i Glostrup blev en 30-årig mand kort før klokken 00.19 ramt i benet.

Ikke grund til nervøsitet
Vestegnens Politi har ikke i forbindelse med skyderierne indført visitationszoner.

- Det giver ikke nogen operationel mening på nuværende tidspunkt, det vil ikke have en effekt lige nu, siger politiinspektør Mikael Wern fra Vestegnens Politi.

Han henviser blandt andet til, at skyderierne sker med en stor geografisk spredning.

Dermed adskiller den aktuelle situation fra tidligere skyderier rundt om på Vestegnen, som har haft baggrund i konflikter i lokale kriminelle miljøer. I disse tilfælde oprettede Vestegnens Politi visitationszoner som en del af indsatsen.

I den aktuelle situation er det mere »tilfældigt«, hvor skyderierne finder sted, og det sker i et stort geografisk område.

Politiinspektør Mikael Wern mener ikke, at borgerne har grund til at være nervøse i forbindelse med skyderierne.

- Nej, man skal ikke være nervøs for at bo eller færdes på Vestegnen. Vi tager situationen meget alvorligt, og har sat massivt ind, også i vores almindelige patruljering, understreger Mikael Wern.

Flere skudepisoder
Foruden skyderierne i København og Herlev, så har der i Søndagsavisen Vestegnens område været skudepisoder i Greve, Hundige og i Ishøj.

Skyderiet i Ishøj fandt sted lørdag den 15. september kl. 22.09. Der blev affyret mindst 15 skud mod en Mercedes stationcar i krydset Ishøj Parkvej og Ishøj Stationsvej ud for Circle K-tanken. To af de tre mænd i bilen blev ramt af skud. En 24-årig mand blev ramt i benet, og en anden 24-årig mand blev ramt i ballen og bækkenet. Efter skudepisoden kørte bilen fra Ishøj mod Vallensbæk. En patrulje fra Vestegnens Politi fandt bilen i nærheden af Vallensbæk Station med de to sårede mænd i. Betjentene gav førstehjælp, indtil ambulancen nåede frem. Begge er uden for livsfare, oplyser politiet.

Søndag den 16. september kl. 23.12 fik Midt- og Vestsjællands Politi flere henvendelser om, at der var afgivet skud i området ved boligbebyggelsen Gersagerparken i Greve. Flere mørke biler samt en knallert med to personer på, var umiddelbart efter kørt fra stedet i forskellige retninger. En skræmt 33-årig mand fra Greve fortalte politiet, at han havde opholdt sig ved en bænk sammen med en bekendt. Pludselig var en knallert/scooter med to personer kørt forbi stedet, hvorefter der blev affyret flere skud mod blandt andet den 23-årige mand, der dog ikke blev ramt.

Onsdag morgen, den 19. september kl. 06.39 modtog Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse fra en bilejer, der havde fundet et skudhul i sin bil, der holdt på parkeringspladsen ved Digehuset i boligbebyggelsen Askerød i Hundige. Politiet fandt efterfølgende ud af, at i alt fem biler var blevet ramt af skud. Tidligere på natten til onsdag den 19. september, kl. 00.38 havde politiet fået en henvendelse fra en borger i samme boligkompleks, der mente, at han havde hørt skud på stedet. Politiet sendte en patrulje til stedet, men så på det tidspunkt ikke noget mistænkeligt.

arrow Maskerede mænd på knallert skød mod unge i Hundige
08. oktober 2018 kl. 02:48 Opdateret: kl. 02:50
arrow Anspændt stemning: Politiet opretter visitationszone
24. september 2018 kl. 20:05 Opdateret: kl. 20:05
arrow Politiet ikke på bar bund: - Vi skal nok få det løst
23. september 2018 kl. 14:35 Opdateret: kl. 14:35