9. juli 2020
»Ghetto«, »kriminalitet« og »grå beton«. Alle tre ting, som jeg virkelig mener ikke er overrepræsenteret hos os, skriver Birgitte.
»Ghetto«, »kriminalitet« og »grå beton«. Alle tre ting, som jeg virkelig mener ikke er overrepræsenteret hos os, skriver Birgitte.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vestegnen er blevet bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestegnen er blevet bedre
Opdateret 02. juni 2015 kl. 17:37
Vestegnen - 02. juni 2015 kl. 16:54
Af Www.Birgitte-B.Dk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

Kriminaliteten på Vestegnen er faldende! Det er i hvert fald det statistikken siger. Tallene for 2014 taler tydeligt for, at vores område er på vej væk fra at være præget af høj kriminalitet. For hele Vestegnen er der faktisk tale om et relativ lavt niveau for f.eks. røverier.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen; Foråret er ikke i corona-karantæne

Det der især også er værd at notere, er at for hele Vestegnen er antallet af indbrud i boliger faldende. I april var jeg inviteret ind i P4 København for at fortælle lidt om Vestegnen og de fordomme, jeg møder omkring vores område. Og det første journalisten spurgte mig om, var om jeg havde haft indbrud for nylig. Det var selvfølgelig et aftalt indgangsspørgsmål for at sætte debatten lidt i gang - og jeg har faktisk aldrig selv haft indbrud -, men jeg er sikker på, at det er det image, som Vestegnen har i manges bevidsthed. Listen med etiketter på Vestegnen omhandler ord som »ghetto«, »kriminalitet« og »grå beton«. Alle tre ting, som jeg virkelig mener ikke er overrepræsenteret hos os. Jeg føler mig ikke utryg ved at være væk fra mit hjem juleaften eller at skulle gå hjem en mørk aften. Og jeg frygter ikke at komme tilbage fra en uges ferie til et tomt hjem.

Kriminalitet er tæt forbundet med Vestegnen. Det kan vi ikke komme udenom. At tallene er begyndt at vise noget andet, skal vi bruge til noget. Vi skal være glade (og lidt stolte) over, at vores område rent faktisk kan bryde med det dårlige image og simpelthen dokumentere det i statistikker. Tal som vel og mærke ikke kan bøjes i den ene eller anden retning. Et markant fald i antallet af indbrud fra 2013 til 2014. Det kan næppe betyde noget andet.

Hvorfor tallet er faldende er måske en anden snak. Jeg vil gerne tro på, at nabohjælp er en del af den fortjeneste. At vi er blevet bedre til at passe på hinanden (og hinandens hjem). At vi ikke har lyst til at isolere os i hver vores bolig og gerne vil passe på hinanden og Vestegnen. At det rent faktisk betyder noget, at vi snakker med hinanden og hjælper hinanden.

Og hvad skal vi så bruge de fine statistik-tal til? Jo, vi skal være bedre til at tale vores område op. Med udgangspunkt i en statistik, der faktisk ikke er til at komme udenom. Næste gang jeg møder fordommene om Vestegnen og bliver spurgt om kriminalitet, vil jeg helt klart referere til den. Det synes jeg også, du skulle prøve.

arrow Livet på Vestegnen: Støt lokalt
19. maj 2020 kl. 06:43 Opdateret: kl. 06:38
arrow Livet på Vestegnen: Få gode klimavaner
05. april 2020 kl. 07:12 Opdateret: kl. 16:02
arrow Livet på Vestegnen: Lokalområder i forandring
18. januar 2020 kl. 06:57 Opdateret: kl. 14:41
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?