27. maj 2019
En bilist kørte med 142 kilometer i timen på Søndre Ringvej i Vallensbæk.
En bilist kørte med 142 kilometer i timen på Søndre Ringvej i Vallensbæk.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tung speederfod: Stor bøde og kørekort i fare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tung speederfod: Stor bøde og kørekort i fare
Vestegnen - 12. februar 2019 kl. 15:21
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med 142 kilometer i timen ræsede en bilist søndag eftermiddag forbi en af Vestegnens Politis fotovogne, der holdt parkeret på Søndre Ringvej i Vallensbæk.

En fotovogn holdt i tidsrummet fra kl. 15-19.12 under jernbanebroen i retning mod Ishøj. På strækningen er den højeste tilladte hastighed på 70 kilometer i timen.

Fotovognen var på plads, fordi politiet har erfaring for, at der køres alt for hurtigt på stedet. Denne søndag eftermiddag så det dog relativ fornuftigt ud. Der kørte 1.192 biler forbi fotovognen, og 31 bilister blev blitzet. Tre bilister kørte så hurtigt, at det giver et klip i kørekortet.

Den absolut værste fartsynder var dog en bilist, hvis fart blev målt til 142 kilometer i timen. Bilisten kan se frem til en solid bøde i størrelsesordenen 4.000 kroner, og en betinget frakendelse af kørekortet. Det betyder, at bilisten beholder kørekortet, hvis vedkommende består en kontrollerende køreprøve - både en teoriprøve og en køreprøve - inden for en vis frist. Hvis vedkommende dumper til en af prøverne, skal kørekortet afleveres, indtil begge prøver er bestået.