19. april 2019
Maria sammen med trillingerne Iben, Filip og Agnes
Maria sammen med trillingerne Iben, Filip og Agnes
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trippel lykke på fødeafdelingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trippel lykke på fødeafdelingen
Vestegnen - 25. september 2018 kl. 15:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det sker ikke så tit, at næsten en hel håndfuld babyer bliver født på én gang. Men tidligere i september kom trillingerne Iben, Filip og Agnes til verden på Hvidovre Hospitals fødeafdeling. En trillingefødsel er en særlig begivenhed, også for hospitalets ansatte.

- Som jordemødre er vi vant til, at der er to personer, vi skal tage os af under en fødsel; moderen og barnet. Men ved en trillingefødsel er der jo hele fire, hvor vi skal sikre os, at alle har det godt. Det kræver også et godt og tæt fagligt samarbejde mellem os og de børnelæger, der er til stede under fødslen, og som jordemoder skal man være det rolige øje midt i orkanen, så forældrene ikke bliver utrygge, siger vicechefjordemoder Ditte Kjærgård Kirschner, og tilføjer:

- Selvom man har været i jordemoder i mange år, er en trillingefødsel noget ud over det sædvanlige. Og så er det jo trippel op på lykke.

Efter ni dage på hospitalets neonatalafsnit er den nye store familie nu taget hjem. Foruden mor Maria, far Anders og trillingerne, tæller den også to-årige Mikael.

Familien kan følges på Instagram som »Triplets_of_Copenhagen«, hvor de blandt andet sender en fin hilsen til sygeplejerskerne på neonatalafsnittet, som har passet godt på dem under deres ophold.

Der bliver i gennemsnit født ét sæt trillinger om året på Hvidovre Hospital, der har landets største fødeafdeling med cirka 7000 fødsler om året.