9. april 2020
Tre mænd er frifundet i en sag om røveri, trusler og ildspåsættelse fra Brøndby Strand. Foto: Bjørn Armbjørn
Tre mænd er frifundet i en sag om røveri, trusler og ildspåsættelse fra Brøndby Strand. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre mænd frifundet: Var tiltalt for røveri af biler og trusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre mænd frifundet: Var tiltalt for røveri af biler og trusler
Vestegnen - 16. august 2019 kl. 11:24
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre mænd i alderen 18 til 23 år er blevet frifundet ved Retten i Glostrup i en sag, hvor de var tiltalt for to episoder, der foregik med få timers mellemrum i Brøndby Strand, hvor de tre mænd var tiltalt for røveri, vidnetrusler samt at sætte ild til en bil og forsøg på at sætte ild til en bil.

Det fortæller Søren Yde Halse, der er anklagerfuldmægtig ved Vestegnens Politi.

- Retten mente, at det var bevist, at de to episoder havde fundet sted, men den mente ikke, at det var bevist, at det var de tiltalte, der stod bag dem, siger Søren Yde Halse.

Ifølge anklageren var der noget videoovervågning, der skulle fungere som bevis, men retten mente ikke, at det var tydeligt nok, at det var de tre mænd, der var på overvågningen, og derfor blev de frifundet.

Ifølge anklageskriftet foregik den første episode foregik den 11. februar klokken 23.00, hvor de tre mænd ifølge anklagemyndigheden havde truet en mand og stjålet hans bil, truet manden og brændt bilen af klokken 00.55 den 12. februar på Ulsøparken i Brøndby Strand.

De tre tiltalte skulle have truet manden med en kniv, en sten og en skruetrækker, ligesom de ifølge anklageskriftet skulle have sagt noget i stil med: »du skal ikke sige noget til politiet, så kommer vi og dræber dig og din familie«.

Ved den anden episode mente anklagemyndigheden hos Vestegnens Politi, at de tre mænd havde begået lignende kriminalitet. Her skulle de i forlængelse af den første episode have truet en anden mand med en pistollignende genstand til at udlevere sin bilnøgle, ligesom de truede med, at hvis manden ringede til Politiet, så ville de finde ham. Mændene kørte fra stedet i bilen og kørte i grøften ud for Ulsøparken og forsøgte at sætte ild til bilen ved at tænde ild til en køkkenrulle og placere rullen i benzindækslet. Det mislykkedes dog.

Anklagemyndigheden vil nu overveje, om man vil indstille sagen til anke.

- Det er vores opfattelse, at der er tilstrækkelige beviser i sagen, men det mener retten ikke. Det tager vi til efterretning og overvejer nu, om vi skal indstille sagen til anke via Statsadvokaten i København, siger Søren Yde Halse.

De tre tiltalte har været varetægtsfængslet siden 27. marts, men er nu løsladt.