28. september 2020
Godt vejr gav flere besøgende på strandene - og mere travlhed for Trygfondens Kystlivreddere.
gallery icon

Se billedserie

Godt vejr gav flere besøgende på strandene - og mere travlhed for Trygfondens Kystlivreddere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Travlhed på stranden: Så mange aktioner havde livredderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Travlhed på stranden: Så mange aktioner havde livredderne
Vestegnen - 04. august 2020 kl. 10:24

Efter en kølig og våd juli måned kom det gode vejr endelig i weekenden, og det gav travlhed for livredderne i Strandparken. Trygfondens Kystlivreddere er hver dag på plads i Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Hundige.

I den kommende uge lover metrologerne fortsat varmt og solrigt vejr, og det kan trække mange både børn og voksne til stranden. Livredderne opfordrer derfor til, at man vælger en strand med livreddere, og at man bader mellem de rød-gule livredderflag, som markerer livreddernes primære zone.

- Med den lovende vejrudsigt forventer vi, at mange vil tage en tur på stranden. Vi anbefaler, at man vælger en strand med livreddere og bader mellem de rød-gule livredderflag. Det er her livredderne konstant har øjnene på vandet og hurtigt kan spotte, hvis en badegæst kommer i problemer. En nødstedt badegæst kan ikke altid selv signalere, at han eller hun er i problemer, og derfor vil andre badegæster ikke nødvendigvis opdage, at personen er i fare. Du får derfor den største sikkerhed ved at bade der, hvor livredderne holder et skarpt øje, siger René Højer, programchef i Trygfonden.

Så mange aktioner i Strandparken

Det gode vejr og flere børn og voksne i Strandparken, betød større travlhed for livredderne. Der var dog ikke situationer, hvor der var brug for livreddende aktioner.

Her er antallet af aktioner i Strandparken:

Brøndby: 0 livreddende aktioner, 4 førstehjælpsaktioner, 23 forebyggende aktioner og 116 oplysende indsatser.

Vallensbæk: 0 livreddende aktioner, 4 førstehjælpsaktioner, 8 forebyggende aktioner og 56 oplysende indsatser.

Ishøj: 0 livreddende aktioner, 1 førstehjælpsaktion, 7 forebyggende aktioner og 209 oplysende indsatser.

Hundige: 0 livreddende aktioner, 1 førstehjælpsaktion, 0 forebyggende aktioner og 54 oplysende indsatser.

Fortsat risiko for revlehuller

I sidste uge advarede livredderne mod revlehuller og badning ved høfder, moler og bølgebrydere langs de danske kyster. Alligevel har der været flere hændelser rundt omkring i landet, så det er bestemt stadig en advarsel, der er gældende, fortæller René Højer, programchef i Trygfonden.

- Det er fortsat risiko for revlehuller, og vi opfordrer derfor til, at man er særligt opmærksom på de lokale forhold. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er revlehuller på stranden, eller hvordan du skal tackle et revlehul, så kan du altid gå hen til livredderne og spørge dem til råds og når du bader mellem livredderflagene, så bader du i et område, hvor livredderne har sikret sig, at badeforholdene er forsvarlige, siger René Højer.

En sejlivet og livsfarlig bademyte

Livredderne møder hver dag på strandene en række myter, som de gerne vil have aflivet. Særligt én myte kan være livsfarlig, understreger Lasse Serup Jensby, driftschef i Trygfonden Kystlivredning.

- På strandene møder vi ofte forældre, der fortæller deres børn, at de trygt kan gå i vandet til navlen. Men det kan være et livsfarligt råd, hvis forholdene ikke er til det. Små børn kan nemt blive væltet omkuld af bølger, hvis de står i vand til navlen, og ved stærk strøm kan både børn og voksne komme i alvorlige problemer, hvis de går ud til navlen. Vi opfordrer derfor altid til, at man lærer at svømme, bader efter forholdene og aldrig går i vandet alene. Det er heller ikke nok for forældrene at holde øje med børnene fra stranden. De skal gå med børnene i vandet. Det er både det sikreste og det hyggeligste, siger Lasse Serup Jensby.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?