22. januar 2021
Mandag var der folkemøde mod trafikstøj - med stor deltagelse. På en støjbasar kunne man blandt andet lytte til forskellige styrker af trafikstøj. Foto: Kim Rasmussen
Mandag var der folkemøde mod trafikstøj - med stor deltagelse. På en støjbasar kunne man blandt andet lytte til forskellige styrker af trafikstøj. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trafikstøj: Nu kræver borgmestre handling og penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikstøj: Nu kræver borgmestre handling og penge
Vestegnen - 02. oktober 2018 kl. 17:11
Af Peter Erlitz

I kølvandet på mandagens folkemøde mod trafikstøj, har fem borgmestre på Vestegnen skrevet til transportminister Ole Birk Olsen. I klare vendinger kræver de handling, og opfordrer til, at der afsættes en halv milliard kroner årligt de næste år til bekæmpelse af den massive trafikstøj fra den statslige infrastruktur i Hovedstadsområdet - og i særdeleshed på Vestegnen, hvor kommunerne i dag er plaget af flere motorveje, hvis støj påvirker mange menneskers sundhed og trivsel.

arrow Læs også: Det støjer stadig: Vi vil ha' handling

De fem borgmestre er Henrik Rasmussen, Vallensbæk, Ole Bjørstorp, Ishøj, Helle Adelborg, Hvidovre, Steen Christiansen, Albertslund, og Kent Max Magelund, Brøndby.

Borgmestrene repræsenterer fem af landets mest støjplagede kommuner. Mere end 60 procent af boligerne på Vestegnen er støjpåvirkede og støjen kommer primært fra de statsejede motorveje.

»Støjproblemet er stort, og det er skuffende, at staten endnu ikke tager sin del af ansvaret og forpligter sig til en indsats,« lyder det blandt andet i brevet.

Borgmestrene tilføjer:
»Af statens egen støjkortlægning fremgår det, at kommunerne på Vestegnen belastes langt mere af støjen fra de statslige infrastrukturer end andre kommuner. Således er over 60% af boligerne på Vestegnen støjpåvirket, hvor det tilsvarende tal på landsplan er omkring 15%.«

De fem borgmestre opfordrer til, at regering og Folketing sætter bekæmpelsen af statsvejenes trafikstøj højt på dagsordenen og afsætter betydelige midler til området, så der reelt kan gøres en forskel.

»Vi opfordrer til, at der afsættes en halv milliard årligt de næste år til bekæmpelse af den massive trafikstøj fra den statslige infrastruktur i Hovedstadsområdet - og i særdeleshed på Vestegnen, hvor kommunerne i dag er plaget af flere motorveje, hvis støj påvirker mange menneskers sundhed og trivsel.

Det må og skal være en statslig opgave at løse støjudfordringen - der er behov for handling,« siger de fem Vestegns-borgmestre i brevet til transportministeren, der også er sendt til partiernes transportordførere.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?