23. august 2019
Gnags gæster Portalen i Greve.
gallery icon

Se billedserie

Gnags gæster Portalen i Greve.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Topnavne i Portalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Topnavne i Portalen
Vestegnen - 23. februar 2019 kl. 15:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er oplevelser for enhver smag i løbet af foråret i Portalen i Greve.

Det australske band The Black Sorrows, der har udgiver 45 albums »down under«, og det legendariske engelske 70'er band 10cc er to af de udenlandske topnavne i det store forårsprogram, som Portalen i Greve netop har sendt på gaden.

Programmet rummer i alt et godt stykke over hundrede arrangementer i foråret og et stykke tid ind i efteråret - en bred vifte af kulturtilbud lige fra intime koncerter på kabaretscenen over medrivende og morsomme shows og teateroplevelser til store koncerter i Portalens store sal hvor lyd, lys og stemning går op i en højere enhed.

Som altid kan man opleve mange danske kunstnere i Portalen, både etablerede topnavne som TV-2, Sanne Salomonsen, Gnags, Danser med Drenge og Tina Dickow, men også nyere navne som Folkeklubben, Jacob Dinesen, Hugo Helmig, Annika Åkjær og Thøger Dixgaard.

Programmets showsider rummer prominente og populære navne som Niels Hausgaard, City Singler og Ørkenens Sønner. Er man til mere rendyrket stand up og comedy, leder man heller ikke forgæves i programmet, der byder på solo shows med navne som Hvam & Øgendahl, Jonatan Spang, Lasse Rimmer, Thomas Warberg og Lars Hjortshøj.

Programmets teatertilbud kommer fra Folketeatret, som blandt andet stiller op i Portalen med forestillingerne »Troen og ingen« med tekst og musik af Søren Huss, »Jordens indre«, der har Iben Hjejle i hovedrollen, og familieforestillingen »Skatteøen« med sange af Sebastian.

Irsk og skotsk folkrock og folkemusik er et af Portalens specialer, og udover engelske Coast og skotske Skerryvore, der begge har spillet på folk-festivaler både i Europa og USA, tilbyder man også mere ukendte, men ikke mindre festlige, irske bands fra Dublin's musikscene, hvorfra mange irske musikere gerne tager turen til Portalen for at give en enkelt optræden i Danmark.

Børnene er heller ikke glemt i programmet - for de yngste er der koncert med Babybandet, de lidt større kan blandt andet glæde sig til at møde populære Motor Mille eller høre Sebastian Klein, der har »Styr på Dyr«, og skolebørnene kan blive klogere på Danmarkshistorien med Sigurd & Greve Harmoniorkester.

Portalens jazzscene byder hver lørdag eftermiddag på stærke danske og udenlandske navne inden for jazzens mange genrer. Blandt meget andet kan man opleve sangerinden Malene Mortensen i en ny konstellation med Jangmark & Vinsand, den fantastiske svenske pianist Lars Jansson i en kvartet sammen med det danske saxofon-es Hans Ulrik, en helt unik koncert med trommeslageren Jonas Johansen og et »håndplukket« hold musikere og autentisk cubansk musik med det ni mand store band Jorge Cordero & Les Gran Daneses.