21. februar 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tøndeslagning og middelalderløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tøndeslagning og middelalderløb
Vestegnen - 12. februar 2018 kl. 16:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var både frostvejr, solstrejf, smil og røde kinder i Middelalderlandsbyen i Brøndby, hvor flere hundrede gæster lørdag lagde vejen forbi til den traditionsrige fastelavnsfest.

Middelalderlandsbyens Venner stod som arrangører af festlighederne og havde sørget for et fint program med gratis tøndeslagning, fastelavnsboller, pynt-selv fastelavnsris og snobrødsbagning.

I modsætning til fastelavnssøndag, der var præget af sludbyger på det meste af Vestegnen, stillede vejrguderne sig langt mere venligt an om lørdagen, hvor Middelalderlandsbyen i Brøndby var præget af glimt af blå himmel, frosthård jord, brægende får og glade barnestemmer.

»Ud fra antallet af konsumerede fastelavnsboller og snobrød anslår vi, at der var omkring 250 besøgende til fastelavnsfesten,« fortæller formand Steen Larsen fra Middelalderlandsbyens Venner.

Han suppleres af historisk formidler Niels Jelsbak:

»Det gps- og mobilbaserede Find2Learn løb trak også gæster til og var med til at give de deltagende en god oplevelse og viden om fasten. Efter løbet var der flere, som betakkede sig for at have levet i middelalderen, specielt da de hørte om fasteperioder på op til 180 dage om året.«

Fastelavnsfesten blev i år arrangeret af Middelalderlandsbyens Venner, Brøndby Kommune og Middelaldergruppen Korsfarerne.

Årets fastelavnsarrangement var det første af en hel række af offentlige arrangementer, der finder sted i Middelalderlandsbyen i anledning af kulturinstitutionens 20-års jubilæum.

Man kan læse mere på www.middelalderlandsbyen.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk