12. april 2021
To mænd er dømt for særlig hensynsløse kørsler ved et gaderæs på Stamholmen i Hvidovre.
To mænd er dømt for særlig hensynsløse kørsler ved et gaderæs på Stamholmen i Hvidovre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To dømt for gaderæs: Betinget fængsel og bøder, og farvel til bil og kørekort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To dømt for gaderæs: Betinget fængsel og bøder, og farvel til bil og kørekort
Vestegnen - 24. februar 2021 kl. 16:03

Der blev givet store straffe i Retten i Glostrup, hvor en 36-årig mand og en 29-årig mand sad tiltalt for at have deltaget i et ulovligt gaderæs på Stamholmen i Hvidovre den 13. oktober 2019 kl. 00.45.

arrow Læs også: For første gang: Dømt for at medvirke til gaderæs

Ifølge anklageskriftet kørte de om kap mod hinanden i en Toyota Starlet og VW Golf GTI med omkring 140 kilometer i timen, hvor den højest tilladte hastighed er 60 kilometer i timen, med adskillige tilskuere langs strækningen.

Politiet pågreb begge umiddelbart efter ræset, og et par uger senere bestemte Retten i Glostrup, at Toyota'en kunne beslaglægges, fordi der var begrundet mistanke om grove overtrædelser af færdselsloven. Golfen var i mellemtiden solgt.

Retten kendte begge mænd skyldige i særlige hensynsløse kørsler og idømte dem hver 30 dages betinget fængsel med vilkår om 40 timers samfundstjeneste. Retten bestemte desuden, at de skal være under tilsyn af Kriminalforsorgen i en prøvetid på et år.

Begge blev frakendt førerretten ubetinget i et halvt år. Det betyder, at de derefter skal de bestå nye køreprøver for at generhverve førerretten.

Dertil fik de en tillægsbøde på en netto-månedslån, hvilket for den 36-årige udgjorde 12.500 kroner og for den 29-årige 16.000 kroner.

Desuden konfiskerede retten den beslaglagte Toyota. Den bliver nu solgt og salgssummen tilfalder statskassen.

- Retten lagde vægt på, at der var tale om arrangeret kapkørsel med høje hastigheder, at der var tilskuere på strækningen, og at de kørte dør om dør på en offentlig vej, hvor andre trafikanter kunne dukke op i området - og dømte dem begge ifølge anklageskriftet, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi.

De to mænd har taget betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af dommen.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?