20. oktober 2020
Tre mænd fra Glostrup hives i Retten i Glostrup. De er af anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi anklaget for snyd med corona-hjælpepakker.
Tre mænd fra Glostrup hives i Retten i Glostrup. De er af anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi anklaget for snyd med corona-hjælpepakker.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tiltale: Snød med corona-hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiltale: Snød med corona-hjælp
Vestegnen - 28. september 2020 kl. 12:04
Af Peter Erlitz

Anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi har rejst tiltale mod i alt tre personer for uberettiget at have forsøgt at få hjælpepakke-penge udbetalt fra Erhvervsstyrelsen.

arrow Læs også: Dagens nye Corona-tal: Flere smittede - færre dødsfald i løbet af ét døgn
Politiet: Personer var ikke ansat

I den første sag er en 36-årig direktør for et rengøringsfirma fra Glostrup tiltalt for, at have forsøgt at få udbetalt knap en halv million kroner fra Erhvervsstyrelsen, ved at ansøge om lønkompensation for tre personer, som ikke var ansat i firmaet.

Ifølge tiltalen blev de urigtige ansøgninger sendt til Erhvervsstyrelsen i starten af april og starten af maj i forsøget på at få del i hjælpepakken til imødegåelse af skadevirkningerne ved corona-epidemien.

Anklage: Brugte falske lønsedler

I den anden sag er to mænd på henholdsvis 23 år og 26 år tiltalt for uberettiget, at have forsøgt at få udbetalt over 270.000 kroner fra Erhvervsstyrelsen.

Ifølge tiltalen skete det ved hjælp af falske lønsedler fra de to mænds byggefirma i Glostrup. Også her handlede ansøgningerne om at få del i corona-hjælpepakkerne.

Risikerer firedobbelt bøde

Der er tale om to sager, hvor anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi vurderer, at personer har forsøgt at snyde sig til de corona-hjælpepakker, som er oprettet i en krisesituation for at holde hånden under dansk erhvervsliv.

- Det er sager, som vi i anklagemyndigheden ser på med største alvor, siger specialanklager Britt Hansen.

- I den første sag er forholdene begået efter, at der skete strafskærpelse på området og derfor nedlægges der påstand om en skærpet tillægsbøde på 4 gange det unddragne beløb i medfør af straffelovens paragraf 81d, stk. 3, jf. stk. 2, jf. § 50, stk. 2, tilføjer specialanklageren fra Vestegnens Politi.

arrow Stærkere beredskab i kampen mod Covid-19
02. oktober 2020 kl. 13:22 Opdateret: kl. 13:22
arrow Corona-Thomas på magtliste: - Det er absurd
27. september 2020 kl. 11:06 Opdateret: kl. 19:13
arrow Her er de særligt hårdt ramt af coronasmitte
25. september 2020 kl. 06:35 Opdateret: kl. 18:08
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?