14. december 2017
Turene foregår søndag den 15. oktober og onsdag den 18. oktober. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Turene foregår søndag den 15. oktober og onsdag den 18. oktober. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tag børnene med på tur i solsystemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tag børnene med på tur i solsystemet
Vestegnen - 12. oktober 2017 kl. 09:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lige syd for København findes en af landets fire planetstier. Her starter en travetur, hvor havudsigt, naturoplevelser og astronomi forenes i samme åndedrag. Der er to guidede ture i efterårsferien.

I Hvidovre, kun nogle få hundrede meter fra Åmarken Station, ligger et »bjerg«. Fra toppen er der en herlig udsigt over Kalveboderne, Sydhavnstippen og Vestamager, og her begynder en af Danmarks fire såkaldte »planetstier«, som er vandreruter, opbygget som solsystemet og med mulighed for at lære om de forskellige planeter.

Planetstien i Hvidovre er bygget op med infotavler og jernskulpturer af planeterne. Ruten er i alt 6 km lang og slutter med dværgplaneten Pluto, som ligger helt i udkanten af solsystemet.

Ruten går gennem et naturskønt område forbi Hvidovre Havn og videre langs med strandenge og græsklædte bakker. Hvis turen er for lang for familiens yngste, kan man »snyde« og hoppe af undervejs og evt. tage resten af turen en anden dag. S-tog stationerne Åmarken, Friheden og Avedøre ligger alle inden for en afstand af 1,2 km fra planetstien.

I efterårsferien er der to dage mulighed for at tilbagelægge planetstien i Hvidovre med en guide fra Tycho Brahe Planetariet, som kan svare på spørgsmål om planeterne og universet.

Turene foregår søndag den 15. oktober og onsdag den 18. oktober. Begge dage er der start klokken 10.30 på »Bjerget« i Kystagerparken lige ved Åmarken Station. Det er gratis at deltage i de guidede ture, men man skal tilmelde sig, da der kun er plads til 25 deltagere på hver tur.

Tilmelding til turene foregår på mail til: hge@hvidovre.dk

For turen den 15. oktober, er der tilmeldingsfrist fredag den 13. klokken 13 og for turen den 18. oktober er der tilmeldingsfrist den 17. oktober klokken 14.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk