25. maj 2019
Greve Kommune har gode erfaringer med at udlevere iPads til skoleelever.
Greve Kommune har gode erfaringer med at udlevere iPads til skoleelever.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Succes på skolerne: Eleverne får nye tablets

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Succes på skolerne: Eleverne får nye tablets
Vestegnen - 12. juni 2018 kl. 07:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Greve Kommune har gode erfaringer med at udlevere iPads til skoleelever, og derfor har byrådet netop besluttet, at eleverne skal have nye iPads i efteråret.

Alle Greves skoleelever i den kommunale grundskole fik i 2014 udleveret en iPad. 5.500 elever kunne dermed putte en iPad ned til bøger og penalhus i skoletasken. Erfaringerne har været positive, da den har åbnet op for nye måder at lære på, og lærerne oplever, at eleverne er mere motiverede i undervisningen.

Byrådet besluttede derfor på seneste byrådsmøde, at elever i 0-5. klasse skal have udleveret en ny iPad i efteråret. Og som noget nyt får udskolingen i 6. til 10. klasse en Chromebook, der på mange måder ligner og fungerer som en bærbar computer.

»Det er vigtigt, at digitale værktøjer er en naturlig del af undervisningen på Greves skoler, og en tablet kan være med til at engagere eleverne, fordi den kobler skoleverdenen til den dagligdag, de kender i forvejen.« siger medlem af skole- og børneudvalget i Greve, Claus Jensen.

Greve Kommune har de senere år satset stort på at gøre skoleeleverne klar til fremtidens arbejdsmarked. Udleveringen af iPads gør det nemmere for skolerne at ruste eleverne til at være borgere i et digitalt samfund. Og det er netop et af formålene med »Den Digitale Skole 1:1«.

Greve Kommune vil fortsat følge brugen af IT på skolerne tæt. Det sker blandt andet ved at inddrage elever, forældre og medarbejdere.