15. juli 2019
Datatekniker i Movia, Carsten Blom fra Vallensbæk, har fået tildelt dronningens fortjenstmedalje for 40 år i den kollektive transports tjeneste. Fortjenstmedaljen blev overrakt af Dorthe Nøhr Pedersen, som er adm. direktør i Movia. Foto: Movia
gallery icon

Se billedserie

Datatekniker i Movia, Carsten Blom fra Vallensbæk, har fået tildelt dronningens fortjenstmedalje for 40 år i den kollektive transports tjeneste. Fortjenstmedaljen blev overrakt af Dorthe Nøhr Pedersen, som er adm. direktør i Movia. Foto: Movia
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Styr på busserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Styr på busserne
Vestegnen - 11. marts 2019 kl. 06:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det her havde jeg aldrig troet, jeg skulle opleve, dengang jeg trådte ind af døren for 40 år siden, siger Carsten Blom.

For Carsten Blom blev 5. marts 2019 en helt særlig dag. I stedet for at drage alene af sted på arbejde fra hjemmet i Vallensbæk til trafikselskabet Movia i Valby, blev han overrasket af kollegaer, som hentede ham i en smuk gammel bus. Der var kaffe med om bord til at varme sig på, og ved Toftegårds Plads stod mange kollegaer klar til at tage imod ved indgangsdøren.

Med til historien om Carstens Bloms 40-års jubilæum hører nemlig, at hans karriere i trafikselskabet rent faktisk startede som buschauffør i 1979. Senere på dagen fik Movias administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen fornøjelsen af at overrække Dronningens fortjenstmedalje i sølv til Carsten Blom, som fik disse ord med på vejen:

- Et stort tillykke og mange tak for den store indsats, som du har ydet for den kollektive transport i alle årene.

Carsten Blom, også kendt som Lektor Blomme, er en meget vellidt kollage på grund af sin store hjælpsomhed og engagement.

- Jeg ser frem til en audiens hos HM Dronning Margrethe II, hvor jeg kan få mulighed for at takke for hæderen. Her kan jeg jo fortælle hende, at jeg som ung spejderdreng mødte hendes far, Kong Frederik 9., som dengang var protektor for FDF-spejderne, fortæller han med et smil på læben.

Siden Carsten Blom trådte ind i det, der dengang hed Hovedstadsområdets Trafikselskab (HT), har hans karriere budt på mange forskellige udfordringer. Driftsassistent, trafikmester, trafikleder, køreplanlægger og efter nogle år i it-området uddannede han sig til datatekniker, hvor han fortsat har sit virke.

- En af de bedste ting ved mit job i dag er, at jeg har kontakt med stort set alle nye medarbejdere. Og jeg er god til at huske deres navne. Det er de nogle gange overraskede over, når jeg møder dem på gangene.

I sin fritid står engagementet ikke stille. Carsten Blom er en ivrig korsanger og har sunget i 15 forskellige kor. Det seneste kor kom han dog ind i via en anden fritidsinteresse:

- Jeg var til vinsmagning med en kollega, som lynhurtigt fik overtalt mig til at starte i Kammerkoret Euphonia, der for øvrigt inden længe synger koncert i Marmorkirken, fortæller han.