24. april 2019
På Albertslund Gymnasium, der er en del af Next Uddannelse, har man samlet alle gymnasiale uddannelser - og det er en styrke.
På Albertslund Gymnasium, der er en del af Next Uddannelse, har man samlet alle gymnasiale uddannelser - og det er en styrke.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Studenterhuer i alle farver - og spritnyt gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Studenterhuer i alle farver - og spritnyt gymnasium
Vestegnen - 10. januar 2019 kl. 06:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skal det være hhx, htx, stx eller hf?

Det spørgsmål er for tiden højaktuelt for 9.- og 10. klasseelever, der vil på gymnasiet næste sommer. Den 1. marts er der nemlig ansøgningsfrist til gymnasiet, og derfor afholder Next Albertslund Gymnasium orienteringsaften, hvor unge kan blive vejledt om alle fire muligheder.

Gymnasiet udbyder nemlig dem alle, og det er ifølge rektor Trine Ladekarl Nellemann en stor fordel.

- Det er vigtigt, at de unge kommer på rette uddannelseshylde, og vi ser det som en stor styrke, at vi på vores orienteringsaften kan give dem en grundig vejledning om alle fire muligheder. Da vi er samlet under samme tag, vil man også have mulighed for at skifte mellem uddannelserne og samtidig blive på gymnasiet, siger Trine Ladekarl Nellemann.

Et stærkt lokalt uddannelsestilbud

Albertslund Gymnasium har de seneste år været i en rivende udvikling.

For fire år siden blev htx-uddannelsen oprettet, mens hhx-uddannelsen startede op i sommer. Gymnasiet har derudover satset målrettet på elitesport, hvilket har resulteret i, at det nu er officiel Team Danmark Uddannelsespartner. Alt sammen har ifølge Trine Ladekarl Nellemann til formål at skabe et stærkt lokalt tilbud til unge i Albertslund og på Vestegnen generelt.

Og missionen ser ud til at lykkes. Gymnasiet kunne i sommer konstatere en markant stigning i ansøgertallene, og det glæder Trine Ladekarl Nellemann.

- Vi er glade for at flere og flere unge aktivt tilvælger det lokale gymnasium, og vi håber, at tendensen fortsætter, for det gør os endnu bedre rustet til at udvikle vores uddannelsestilbud, forklarer Trine Ladekarl Nellemann.

Nyt gymnasium fra 2020

På orienteringsaftenen vil gæsterne også kunne høre om gymnasiets store fremtidsprojekt.

Lige nu er byggeriet til et nyt gymnasium på Kongsholmgrunden nemlig i fuld gang. I sommeren 2020 skifter gymnasiet navn til Vestskoven Gymnasium og flytter i helt nye rammer, og det betyder, at de elever, som starter til sommer, kommer til at gå størstedelen af deres gymnasietid på det nye gymnasium, og det kan de godt glæde sig til ifølge Trine Ladekarl Nellemann.

- Det bliver et kæmpe løft for både os og de unge på Vestegnen. Vi har været glade for vores gymnasium her i Løvens Kvarter, men skolen er efterhånden noget slidt, så vi glæder os til at flytte ind i en helt ny bygning, hvor rammerne er skræddersyet til moderne undervisning, siger Trine Ladekarl Nellemann.

Albertslund Gymnasium holder orienteringsaften mandag den 14. januar kl. 19.00 - 21.00 i Løvens Kvarter 17, Albertslund.