19. januar 2020
Livredderne har været aktivt til stede på Vestegnens strande hele sommeren, men nu lukker de ned for denne sæson. Foto: Kenn Thomsen
Livredderne har været aktivt til stede på Vestegnens strande hele sommeren, men nu lukker de ned for denne sæson. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strandsæsonen går på hæld: Så mange fik hjælp af kystlivreddere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strandsæsonen går på hæld: Så mange fik hjælp af kystlivreddere
Vestegnen - 22. august 2019 kl. 15:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning har lukket livreddertårnene ned for sidste gang i år efter en god sæson med masser af besøgende på de danske strande. Livredderne har samlet set haft færre aktioner end sidste år, der dog også slog rekord på både antal sommerdage, badegæster og aktioner. Sæsonen i 2019 har været præget af en mere normal dansk sommer og sluttede med en rolig uge for livredderne uden alvorlige hændelser, hvor personer var i livsfare.

Skolernes sommerferie er slut, og mange er igen begyndt på arbejde. Det gav livredderne en rolig uge at slutte sæsonen 2019 af med.

- Generelt har det været en rigtig god sæson med mange solskinsdage og gæster på strandene. Den sidste halvanden uge har dog været stille og rolig, og vi har tydeligt kunne mærke, at hverdagen med skole og arbejde er vendt tilbage for de fleste. Der har været færre besøgende på strandene, og de har været der i kortere tid, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.

TrygFondens kystlivreddere har, siden skolernes sommerferie begyndte fredag den 28. juni, holdt øje med store og små, der har nydt sommeren ved de danske strande og havnebade. Nu er de rød-hvide livreddertårne lukket ned for sidste gang i år, og antallet af indsatser i sæsonen er gjort op.

De foreløbige tal viser, at livredderne i løbet af sommeren har gennemført 58.580 indsatser, hvoraf personer vurderes at have været i livsfare i 12 af tilfældene. Til sammenligning havde livredderne 88.355 indsatser sidste år, hvoraf 52 var såkaldte røde aktioner, hvor en eller flere personer var i livsfare. 2018 var dog også en historisk varm sommer med rekordmange badegæster på strandene.

På Vestegnen strande var livredderne kun ude til en enkelt livreddende aktion, og det var i Hundige. Ellers tegner livredderne sig for følgende indsatser:

17 førstehjælpsaktioner, 48 forebyggende aktioner og 1.014 oplysende indsatser på Vallensbæk Strand.

26 førstehjælpsaktioner, 29 forebyggende aktioner og 1.169 oplysende indsatser på Brøndby Strand.

26 førstehjælpsaktioner, 26 forebyggende aktioner og 1.601 oplysende indsatser på Ishøj Strand.

11 førstehjælpsaktioner, 17 forebyggende aktioner og 692 oplysende indsatser på Hundige Strand

- Sommeren i år kan bedst beskrives som en helt almindelig god dansk sommer. Der har været kølige dage, men heldigvis også masser af dejlige sommerdage, hvor folk har valgt at tage en tur til vandet. Vores livreddere melder også om en god sæson med livlig aktivitet i forhold til især badende, men i stigende grad også folk på Stand Up Paddle-boards, kite- og windsurfere, kajakroere og andre aktiviteter på vandet. Det er vi glade for, da vi jo netop arbejder for at skabe glæde ved vand i trygge rammer, siger René Højer, programchef i TrygFonden.