16. januar 2018
Mathias Franz Schrøder under opgaveløsningen ved regionsmesterskaberne i Skills. Foto: Steen Grønvald Hansen /Next
gallery icon

Se billedserie

Mathias Franz Schrøder under opgaveløsningen ved regionsmesterskaberne i Skills. Foto: Steen Grønvald Hansen /Next
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smedelærlinge glade for at deltage i Skills

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smedelærlinge glade for at deltage i Skills
Vestegnen - 12. oktober 2017 kl. 13:52
Af Lisbeth Jansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To smedelærlinge fra Next i Ishøj var med til regionsmesterskaberne i Skills. Begge tog det som en oplevelse at konkurrere med andre lærlinge.
Opgaven til årets regionsmesterskaber i Skills for smedelærlinge gik på at lave en parasolfod i sort stål og bruge redskaber som vinkelsliber, flammeskærer og svejseudstyr til at bearbejde den. Alle lærlingene fik lidt mere end 13 timer fordelt på to dage til at løse den samme opgave, og selvom de to smedelærlinge fra Next i Ishøj ikke var de to, der gik videre til DM, så synes de godt om opgaven såvel som selve oplevelsen at være med til mesterskabet.

»Det var sjovt at være med og se noget andet. Som deltagere i Skills kommer vi jo ud og oplever, hvor dygtige de også er på andre skoler,« siger 24-årige Mathias Franz Schrøder, der er smedelærling fra Hvidovre med praktiksted hos AKS Metalindustri i Hvidovre.

Hans 19-årige studiekammerat fra Next er enig.

»Det var fedt. Vi fik jo lov at lave noget andet end til hverdag. Selv er jeg meget ude at montere og lave større konstruktioner gennem mit praktiksted. Jeg synes parasolfoden var en god opgave, og det var en udfordring, hvor vi skulle vise, at vi kan de forskellige dele af smedearbejdet,« siger Mikkel Beck fra Ishøj, der har praktiksted hos smedefirmaet Coma i Rødovre.

Begge lærlinge fra Vestegnen var færdige med opgaven nogle timer før aflevering. Mathias små fem timer før, og Mikkel omkring tre timer før.

»Vi skulle lave en parasolfod i en forsimplet udgave, simpelthen fordi man er nødt til at fjerne nogle elementer, så alle har chance for at blive færdige. Det var en udmærket opgave. Vi skulle undgå værktøjsmærker og ridser, så vi måtte ikke røre produktet så meget,« fortæller Mathias Franz Schrøder.

Han tilføjer, at en af hans fordele var, er at han er vant til masseproduktion via sit praktiksted, og at han derfor har et andet arbejdsflow end andre.

Mikkel Beck forklarer hvor hans personlige force ligger.

»Jeg er bedst til at planlægge og tegne op. Alt hvor man skal tænke tingene igennem og måle op, er jeg god til,« siger Mikkel Beck, der faktisk ikke er novice i Skills-sammenhæng.

Han deltog nemlig også i regionsmesterskaberne sidste år.

»Derfor vidste jeg, hvad det gik ud på, og jeg kunne koncentrere mig om selve opgaven. Noget af det, der er fedt ved Skills er, at man bliver udfordret. Men det er også alene det at blive udvalgt, fordi man er dygtig. Og under selve Skills er der en god stemning, og man snakker en del med de andre deltagere,« forklarer Mikkel Beck.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk