3. marts 2021
Illustrationen viser det kommende kulturhus i Hvidovre, som dog skal opføres i træ, fordi Realdania tilfører midler, som gør det muligt at bygge mere klimavenligt. Illustration fra skitseforslag af FOS
Illustrationen viser det kommende kulturhus i Hvidovre, som dog skal opføres i træ, fordi Realdania tilfører midler, som gør det muligt at bygge mere klimavenligt. Illustration fra skitseforslag af FOS
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skruer op for grønne ambitioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skruer op for grønne ambitioner
Vestegnen - 20. januar 2021 kl. 06:37

En kommende daginstitution i Brøndby og kulturhuset Risbjerggård i Hvidovre, er blandt alt 17 udvalgte projekter, som med støtte fra Realdanias Covid-19-pulje skal finde nye løsninger, der kan mindske udledningen af drivhusgasser i byggeriet.

I Hvidovre vil et nyt kulturcentrum efter planen se lyset i bymidten i løbet af 2022. Dele af den gamle Risbjerggård skal bevares og omdannes og samtidig skal der opføres et kompleks af fire bygninger, som bygges sammen med forhuset til det gamle Risbjerggård. Tegnestuen Vandkunsten har vundet arkitektkonkurrencen og skal stå for huset.

Med midler fra Realdania skal den nye tilbygning til kulturcentret opføres i træ og ikke beton, som først skitseret.

I Brøndby er et nyt dagtilbud, Børnehuset Kirkebjerg, på vej og med Realdanias midler ønsker kommunen at det bliver DGNB-certificeret.

Børnehuset skal rumme 180-230 børn i Brøndby Kommunes byudviklingsområde »Kirkebjerg«. Daginstitutionen vil være Brøndby Kommunes første DGNB-certificering.

En DGNB-certificering indeholder hele 61 kriterier, der er fordelt på social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed samt teknisk og procesmæssig kvalitet.

Luft til grønne valg
De udvalgte kommuner modtager støtte i forbindelse med Realdanias indsats »Sammen om Bæredygtigt Byggeri«, som ovenpå coronakrisen blandt andet skal give kommuner lidt ekstra luft i anlægsbudgetterne på en række af de fremrykkede byggeprojekter, der nu sættes i gang på grund af det suspenderede anlægsloft og kickstarten af dansk økonomi. Det er luft, der skal gøre det muligt at prioritere grønne og bæredygtige valg og dermed tænke byggeri og klimamål endnu mere sammen.

Det næste halve år skal kommunerne sammen med professionelle rådgivere udarbejde hver sin bæredygtighedsanalyse. Den skal pege på, hvor i byggeprojektet de klimamæssigt bedste løsninger ligger gemt. Herefter er det planen, at kommunerne modtager støtte fra Realdanias pulje til også at kunne realisere de grønne tiltag for samlet set 22 millioner kroner.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?