21. februar 2019
Partnerskabet »Bliv en vinder uden tobak« arbejder for en tobaksfri generation i 2030. Foto: Nicky Persson
Partnerskabet »Bliv en vinder uden tobak« arbejder for en tobaksfri generation i 2030. Foto: Nicky Persson
Foto: Nicky Persson
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole indfører tobaksfri skoletid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole indfører tobaksfri skoletid
Vestegnen - 11. februar 2018 kl. 09:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der gik kage i bestyrelsesmøde på Pilehaveskolen i Vallensbæk, da projektleder Helle Stuart fra partnerskabet »Bliv en vinder uden tobak« dukkede uventet op med lagkage til skolebestyrelsen.

»Pilehaveskolen er den første skole i Vallensbæk, som har indført tobaksfri skoletid. I viser vejen for andre. Det er godt gået. Vallensbæk Kommune er sammen med otte andre skoler på Vestegnen og Sydamager enige om, at arbejde for en tobaksfri generation i 2030, og et af de første mål er 20 skoler med tobaksfri skoletid i 2020,« sagde Helle Stuart og overbragte en lagkage til skolebestyrelsen.

Aftalen om tobaksfri skoletid trådte i kraft i oktober 2017 lige efter efterårsferien.

»Det er gået helt smertefrit, vi har kun haft en lille venlig samtale med et par enkelte elever lige efter indførelsen, men siden har alle respekteret forbuddet. Vi kan godt anbefale andre skoler at gøre det samme«, siger distriktsleder Jens Peder Gregersen.

På hjemmesiden www.udentobak.dk kan man følge med i hvor mange skoler, der indfører tobaksfri skoletid. Lige nu er der ud over Pilehaveskolen i Vallensbæk tre skoler i Hvidovre Kommune.

Ni kommuner samarbejder om projektet »Bliv en vinder uden tobak«, heriblandt Albertslund, Brøndby, Glostrup, Ishøj og Vallensbæk. Visionen er en tobaksfri generation i 2030, hvor ingen børn og voksne ryger eller bruger tobak.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk