31. marts 2020
Gabriel og Noemi fra Vibeholmskolens 3.B., som har malet Ishøj Kommunes fødselsdagsgave til Dronningen.
gallery icon

Se billedserie

Gabriel og Noemi fra Vibeholmskolens 3.B., som har malet Ishøj Kommunes fødselsdagsgave til Dronningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal møde Dronningen: Børn giver maleri i gave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal møde Dronningen: Børn giver maleri i gave
Vestegnen - 28. februar 2020 kl. 11:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad skal man give i fødselsdagsgave til en kvinde, der har alt?

Svaret kommer fra 3.B på Vibeholmskolen i Ishøj.

Den 16. april fylder Hendes Majestæt Dronningen 80 år. I den anledning er landets kommuner for første gang gået sammen om en fælles gave - et maleri fra hver kommune kreeret af folkeskoleelever fra 3. klasse.

Fredag den 28. februar kl. 9 blev det maleri udvalgt, som Dronningen skal have i gave fra Ishøj Kommune. Det skete til et arrangement i byrådssalen på Ishøj Rådhus med deltagelse af blandt andet Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp og 16 elever fra 3. klasser på Ishøj Skole, Vibeholmskolen, Gildbroskolen og Vejlebroskolen.Det var Ishøjs borgmester, der stod for udvælgelsen af fødselsdagsgaven blandt otte malerier fra lige så mange af kommunens 3. klasser. I sin tale inden udvælgelsen sagde borgmester Ole Bjørstorp blandt andet:

- Jeg har glædet mig rigtig meget til at se jeres malerier. Jeg er rigtig stolt over at skulle vælge det maleri som Dronning Margrethe skal have i fødselsdagsgave, og jeg kan allerede nu se, at det bliver svært at vælge blandt jeres flotte malerier, sagde Ishøjs borgmester, som derfor også er glad for, at alle de malerier, som ikke blev valgt, vil blive udstillet i området foran byrådssalen på rådhusets 2. sal. Her vil de stå de næste par uger, hvor alle borgere har mulighed for at se dem i rådhusets åbningstid.

Elever skal møde dronningen

Efter sin tale kunne borgmesteren ved selvsyn nyde de otte malerier opstillet på staffelier i byrådssalen. Valget faldt på maleriet fra 3.B på Vibeholmskolen, der dermed får æren af at være skaberne af den gave, som Dronningen får i fødselsdagsgave fra Ishøj Kommune.

På maleriet kan man blandt andet se en bunke bøger om kendte steder i Ishøj som Bredekærgård og Arken med en dronningekrone på toppen. Det er malet af klassens elever Gabriel og Noemi, som stolt kunne skåle i børnechampagne efter udvælgelsen.Dronningen vil modtage maleriet til en ceremoni på Christiansborg Slot den 15. april - dagen før sin fødselsdag. Her vil to elever fra 3.B på Vibeholmskolen deltage sammen med to elever fra hver af de 3. klasser, som har bidraget med et maleri til gaven fra landets kommuner. Dronningen vil til ceremonien se på malerierne sammen med eleverne. Efterfølgende vil alle malerierne blive hængt op på Christiansborg Slot, så de kan udstilles for gæsterne til de forskellige arrangementer i forbindelse med den runde fødselsdag.

Kommunernes Landsforening (KL) ønsker med den samlede gave fra de 98 kommuner at bidrage til, at børn og unge får et lige så nært forhold til kongehuset som de voksne borgere i kommunerne, der ofte har haft glæde af dronningens og kongefamiliens besøg. Samtidig har ønsket være at skabe en gave af blivende karakter med varige minder. Derfor er motiverne i alle malerier inspireret af temaerne 'Dronning Margrethe II' og 'et vartegn i min kommune'.