21. februar 2020
Sara Elsvor
Foto: Sara Elsvor
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal betale mere for affaldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal betale mere for affaldet
Vestegnen - 08. oktober 2019 kl. 18:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådet i Greve vedtog mandag aften de nye gebyrer for affald, som skal træde i kraft 1. maj til næste år, som en konsekvens af en ny affaldssortering. Prisen stiger med 851,13 kroner pr. år for en bolig med egne affaldsbeholdere. Til gengæld bliver Greve Kommune også lidt grønnere.

- Det koster både lidt ekstra besvær og lidt ekstra penge at sortere affaldet bedre, men det er også nødvendigt, hvis Greve Kommune skal leve op til EU's regler om affald. Heldigvis ligger gebyrstigningerne inden for det, vi havde forventet, siger Mortan Martinsson, formand for teknik- og miljøudvalget i Greve.

På byrådsmødet vedtog politikerne to gebyrblade. Et gebyrblad for perioden fra nytår og til 30. april, hvor gebyrerne er, som borgerne kender dem nu. Og et fra 1. maj til 31. december, hvor gebyrerne bliver vist for både almindelige parcelhuse, lejligheder, brug af genbrugsstationen med mere.

I Greve Kommune er det Klar Forsyning, som står for affaldsordningerne. Det er også Klar Forsyning som i den kommende tid vil sørge for, at alle borgere og boligselskaber får de affaldsbeholdere og sorteringssystemer, som skal til.