6. august 2020
Østre Landsret har skærpet straffen for en mormors ruskevold mod en fem måneder gammel dreng i Hvidovre.
Østre Landsret har skærpet straffen for en mormors ruskevold mod en fem måneder gammel dreng i Hvidovre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skærpet straf for ruskevold mod baby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skærpet straf for ruskevold mod baby
Vestegnen - 07. december 2019 kl. 18:37
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Østre Landsret har skærpet straffen til en mormor i midten af 50'erne, der er blevet kendt skyldig i ruskevold mod sit dengang fem måneder gamle barnebarn i Hvidovre. Mormoren er i landsretten idømt to års ubetinget fængsel, og det er et halvt år mere end den straf, som Retten i Glostrup kom frem til i marts.

Det hele startede i september 2017, hvor den dengang fem måneder gamle dreng blev indlagt på hospitalet i livstruende tilstand. På hospitalet fandt man ud af, at babyen havde blødninger i hjernen og i øjnene. Desuden fandt man på hospitalet ud af, at drengen - foruden de nye blødninger - også havde blødninger af ældre dato.

Vestegnens Politi begyndte en efterforskning, og Hvidovre Kommune fjernede drengen, som blev anbragt i familiepleje. Politiet satte gang i en større efterforskning, der omfattede både vidneafhøringer, afhøringer af forskelligt social- og sundhedspersonale, læger mm.

Blandt andet havde en nabo den pågældende dag i september hørt barnegråd i to-tre timer, hvorefter mormoren havde råbt af barnet: »Nu skal du holde kæft«. Så fulgte nogle lyde fra lejligheden, og derefter blev der helt stille.

Ambulance og politi kom til lejligheden, og den fem måneder gamle dreng blev akut kørt på hospitalet. Læger har fastslået, at han var i livsfare.

Efter den grundige efterforskning valgte anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi at tiltale mormoren for fire tilfælde af ruskevold mod den lille dreng. Retten i Glostrup frifandt kvinden for de tre tilfælde, fordi det ikke uden rimelig tvivl kunne bevises, at hun var skyldig. Mormoren blev dømt skyldig i det fjerde forhold, og fik en straf på halvandet års ubetinget fængsel for grov vold. Desuden skulle kvinden betale en erstatning på 30.000 kroner til drengen.

Mormoren nægtede sig skyldig, og da dommen blev afsagt i Retten i Glostrup, valgte hun at anke på stedet.

Nu har Østre Landsret så sat punktum i sagen - og det skete altså med en skærpelse af straffen.

Østre Landsret var enig med Retten i Glostrup i, at mormoren skulle dømmes for grov vold mod den lille dreng. Desuden fandt Østre Landsret, at volden var så grov og havde medført så alvorlige skader, at en særlig paragraf i straffeloven kunne tages i brug, og på den baggrund blev straffen skærpet til to års ubetinget fængsel.

Det ligger fast, at drengen har fået skader af volden, og at der er risiko for at drengen vil få livsvarige mén. En endelig prognose må dog afvente, at drengen bliver ældre.

Mormoren har ikke været fængslet under sagens behandling. Hun vil senere blive indkaldt til afsoning af de to års fængsel.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?