12. december 2017
Børnene er glade for de sjove lege.
gallery icon

Se billedserie

Børnene er glade for de sjove lege.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjov bevægelse på legepladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjov bevægelse på legepladsen
Vestegnen - 26. september 2017 kl. 07:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børnehuset Kærdammen i Brøndby har i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse udviklet »Leg på streg i børnehaven«, der nu er klar til at blive udbredt til hele Danmark. Konceptet kobler bevægelse med børnehavernes pædagogiske arbejde i sjove lege ude på legepladsen.

De flotte baner, der er malet på Børnehuset Kærdammens legeplads, vidner om, at der er blevet tænkt, tegnet, hoppet og løbet på livet løs det sidste halve år for at få »Leg på streg i børnehaven« helt på plads. Konceptet er en videreudvikling af Kræftens Bekæmpelses »Leg på streg til skoler«. Med »Leg på streg i børnehaven« får børnehaverne et redskab til at arbejde med de læreplaner, som danske børnehaver i forvejen lovpligtigt skal arbejde med.

»Vi kunne se potentialet i at tilpasse »Leg på streg« til de 3-6-årige, så vi introducerer børnene til tal, bogstaver og figurer gennem bevægelse og leg. Konceptet passer perfekt ind i børnehavens dagligdag, fordi legepladsen bliver et læringsrum. Når banerne er malet, kan man straks gå i gang. Børnene synes, legene er sjove, og samtidig kobler vi pædagogik og bevægelse med læreplanerne. Det har været en stor succes, og jeg håber, at mange andre institutioner vil bruge konceptet,« siger Bianca Balslev, pædagog i Børnehuset Kærdammen i Brøndby.

»Leg på streg i børnehaven« blev lanceret mandag den 25. september i Børnehuset Kærdammen, hvor borgmester Kent Magelund og Mette Lolk Hanak, afdelingschef for forebyggelse og oplysning i Kræftens Bekæmpelse holdt tale, inden børn og voksne fra Kærdammen viste lege fra »Leg på streg i børnehaven« på legepladsen.

»Kræftens Bekæmpelse arbejder for at gøre det nemmere for danskerne at bevæge sig mere i hverdagen, fordi en fysisk aktiv livsstil forebygger kræft. Det er vigtigt at starte med børnene, da vi ved, at de gode vaner dannes tidligt. Vi skal styrke og udvikle børns motoriske kompetencer, så de bliver bevægelsesglade børn og senere voksne. I Leg på streg-legene træner børnene netop deres motorik, samtidig med at de leger, lærer og har det sjovt,« siger Mette Lolk Hanak, Kræftens Bekæmpelse.

Hjemmesiden www.legpaastreg.dk målrettet børnehaver gik i luften samme dag. Her kan børnehaver se, hvordan man kommer i gang med »Leg på streg i børnehaven«.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk