29. november 2020
Greve Byråd har nu sagt ja til et samarbejde med Høje-Taastrup, Vallensbæk og Ishøj om beredskabsopgaverne.
Greve Byråd har nu sagt ja til et samarbejde med Høje-Taastrup, Vallensbæk og Ishøj om beredskabsopgaverne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rykker ud af beredskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rykker ud af beredskabet
Vestegnen - 18. december 2018 kl. 10:04
Af Peter Erlitz

Greve Kommune melder sig ud af Østsjællands Beredskab, og vil danne et nyt fælles beredskab med Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk. Det besluttede Greve Byråd på sit møde mandag aften.

arrow Læs også: Nyt navn på brandbilerne: Fire kommuner siger op

De præcise økonomiske konsekvenser for kommunerne skal der nu regnes nærmere på. Der er dels usikkerhed om, hvad det vil koste at opløse Østsjællands Beredskab, dels om omkostningerne ved, at de fire kommuner sammen driver et beredskab, der kan rykke ud til brand, trafikuheld og andet.

Østsjællands Beredskab blev dannet af otte kommuner, fordi staten ønskede at spare penge på de kommunale beredskaber. Siden har der været problemer. Det har ganske enkelt ikke været en brand-god idé...

De mange uenigheder er brudt ud i lys lue, efter Køge meddelte, at man træder ud af det nuværende samarbejde i Østsjællands Beredskab. Uden Køge hænger kommunerne i Østsjællands Beredskab ikke geografisk sammen, og det blev en anledning for Høje-Taastrup Kommune til at invitere Vallensbæk, Ishøj og Greve til et nyt samarbejde. Og Greve Kommune siger ja af flere gode grunde, siger borgmester i Greve, Pernille Beckmann.

- Vi fire kommuner hænger geografisk sammen, og vi kender hinanden godt og vi ved, at vores beredskabsfolk - både de ansatte og de frivillige - kan lide at arbejde sammen, siger Pernille Beckmann.

Samarbejdet i Østsjællands Beredskab kan opsiges med to års varsel, men eftersom flere kommuner nu ønsker at træde ud af samarbejdet, kan det muligvis ske tidligere.

For byrådet i Greve er det vigtig, at borgerne og virksomheder fortsat får den hjælp, de har brug for.

- Vi går ikke på kompromis med borgernes sikkerhed. Og på længere sigt får vi et endnu mere robust beredskab med medarbejdere, der har en fælles beredskabskultur, siger Pernille Beckmann.

arrow S advarer om beredskab: Uforsvarlig og svag bemanding
20. december 2018 kl. 05:40 Opdateret: kl. 15:46
arrow Rigtigt at genstarte Roskilde Brandvæsen
20. december 2018 kl. 00:49 Opdateret: kl. 22:44
arrow Nyt samarbejde om beredskabet på bordet
19. december 2018 kl. 17:03 Opdateret: kl. 17:03
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?