4. juli 2020
Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Retarderet mand dømt for grove sexovergreb mod fire-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retarderet mand dømt for grove sexovergreb mod fire-årig
Vestegnen - 14. december 2018 kl. 12:43
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 48-årig lettere retarderet mand er netop blevet idømt en forvaringsdom for en lang række sexovergreb mod en dreng i Ishøj. De mange sexovergreb blev begået i 2011 og 2012 i Ishøj mod den dengang fire-årige dreng.

arrow Læs også: Anklager: Dreng voldtaget på toilet begik selv overgreb

Det var et enigt nævningeting ved Retten i Glostrup, som fredag afsagde skyldkendelse og fandt den 48-årige mand skyldig i de grove sexovergreb.

Sagen blev anmeldt til politiet i april 2018. Det fremgik af anmeldelsen, at drengen, der var blevet 10 år, havde fortalt en voksen ressourceperson om overgreb og navngivet den 48-årige, der var en ven af familien.

Vestegnens Politi indledte herefter en efterforskning og afhørte drengen to gange. Afhøringerne blev optaget på video, der har været forevist under sagen. Under videoafhøringerne åbnede drengen gradvis op og fortalte om de grove overgreb, der blev begået, da han var fire år, og når han var overladt til den 48-årige mand, der skulle følge ham i børnehave.

Den 48-årige mand blev herefter anholdt og varetægtsfængslet.

Anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi havde rejst tiltale mod den 48-årige mand for mindst 50 gange at have forgrebet sig på den dengang fire-årige dreng.

Det var sket på et offentligt toilet i Ishøj Bycenter.

Den 48-årige var også tiltalt for at have truet den fire-årige dreng til at tie stille om de grove overgreb.

Et enigt nævningeting fandt drengens forklaring særdeles troværdig. Drengens forklaring var endvidere underbygget af andres forklaringer.

Retten i Glostrup dømte den 48-årige mand skyldig i adskillige sexovergreb, men satte ikke antal på.

Den 48-årige mand er blevet mentalundersøgt under sagen, og der er til brug for rettens afgørelse om sanktion indhentet en udtalelse fra Retslægerådet. Den 48-årige mand er her vurderet mentalt retarderet i lettere grad.

Den 48-årige mand blev som indstillet i mentalundersøgelsen og Retslægerådets udtalelse dømt til anbringelse i institution for personer med vidtgående psykiske handicap uden en fastsat tidsgrænse for foranstaltningen.

Den 48-årige mand blev endvidere meddelt påbud om ikke at lade børn under 18 år tage ophold hos ham eller tage ophold hos personer, hos hvem der opholder sig børn under denne alder.

Den 48-årige mand udbad betænkningstid med hensyn til spørgsmålet om anke.

arrow Tiltale: Bekendt af familien voldtog fireårig 50 gange
10. december 2018 kl. 05:45 Opdateret: kl. 05:46
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?