22. september 2019
Caroline Pleidrup Gram - i Brøndby-trøje - fik overrakt et beløb fra Kjeld Rasmussens Rejselegat.
Caroline Pleidrup Gram - i Brøndby-trøje - fik overrakt et beløb fra Kjeld Rasmussens Rejselegat.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rejselegat til unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rejselegat til unge
Vestegnen - 20. marts 2019 kl. 06:54
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det hjælper mig helt vildt meget, så jeg både kan komme på studietur og derfra videre til et EM-kval kamp.

Sådan lyder det fra Caroline Pleidrup Gram, som i september sidste år fik overrakt en check fra Kjeld Rasmussens Rejselegat.

Caroline Pleidrup Gram spiller på Brøndbys bedste kvindehold, der lige nu har mulighed for at vinde både det danske mesterskab og pokaltitlen. Samtidig passer hun studierne på Brøndby Gymnasium, og desuden på U19-kvindelandsholdet - så hun har en travl hverdag.

Legatpengene bruger Caroline Pleidrup Gram på den studietur til London, som hun skal på i april sammen med Brøndby Gymnasium. Herfra tager hun direkte videre til EM-kvalifikationskampe.

Hensigten med Kjeld Rasmussens Rejselegat, der blev oprettet i 2017 på initiativ af Vestegns-politikeren og Brøndby-fan Morten Bødskov, er netop at hjælpe unge med økonomisk bidrag til at kunne deltage i sportslige eller undervisningsmæssige rejseaktiviteter.

Kjeld Rasmussens Rejselegat er oprettet til minde om forhenværende borgmester i Brøndby Kommune, Kjeld Rasmussens store indsats for kommunen og dens idrætsliv.

Ansøgere skal være under 18 år og opfylde mindst to af følgende kriterier: Bosat i Brøndby Kommune, medlem af og aktiv sportsudøver i en af Brøndby Kommunes idrætsforeninger eller under uddannelse på uddannelsesinstitutioner eller virksomheder i Brøndby Kommune.

Ansøgning kan fremsendes fra enkeltpersoner, idrætsforeninger, og uddannelsesinstitutioner med den krævede tilknytning til Brøndby Kommune. Sidste frist for næste uddelingsrunde er 1. april 2019.

Læs mere og ansøg her

Legatet administreres af foreningen BIFs Venner. Legatudvalget udgøres af Jan Bech Andersen, Pia Sadolin, Henrik Sørensen, Per Bjerregaard og Morten Bødskov.

- Kjeld Rasmussens betydning for Brøndby Kommune og Brøndbyernes IF er enorm. Uden ham var hverken klubben eller kommunen, hvor vi er nu. Legatet tjener derfor til minde om Kjelds uovertrufne indsats. Brøndby-unges muligheder for at dyrke idræt lå Kjeld meget på sinde. Ligesom han ønskede, at unge skulle rejse ud, få nye oplevelser og udvide synet på verden uden for kommunegrænsen. Det betød meget for Kjeld, og derfor var det vigtigt for ham, at legatet blev oprettet, fortæller Morten Bødskov.