26. oktober 2020
Der er indgået forlig om Hvidovre Kommunes økonomi i 2019.
Der er indgået forlig om Hvidovre Kommunes økonomi i 2019.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk forlig om Hvidovres økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk forlig om Hvidovres økonomi
Vestegnen - 21. september 2020 kl. 17:50
Af Peter Erlitz

Et bredt politisk flertal i Hvidovre Kommunalbestyrelse har indgået forlig om kommunens økonomi i 2021.

I forliget bliver en række reduktioner fra tidligere fastholdt. Det har dog givet plads til en række udvidelser, og grundlæggende vil kommunens service blive den samme som i dag. De kommunale velfærdsområder videreføres i 2021 som helhed, uden nye reduktioner, hedder det i aftalen.

På en række områder tilføres der penge.

Det gælder blandt andet de specialiserede sociale områder og specialundervisningen, hvor der tilsammen tilføres 28,5 millioner kroner. Det sker på baggrund af flere års stigende behov og merforbrug.

Der afsættes 1,3 millioner kroner, så der kan indføres en årlig hovedrengøring hos de ældre, som i forvejen er visiteret til rengøring. Også klippekortsordningen for de ældre udvides, og det er der afsat 400.000 kroner til.

Der er også afsat penge til en idrætskonsulent, der kan styrke samarbejdet mellem kommunen og idrætslivet i Hvidovre.

Indsatsen for børn med skolevægring bliver fastholdt. Der er afsat én million kroner i 2021 og to millioner kroner i årene fremover.

Der er desuden ekstra penge til aktivitetscentret for seniorer, til ansættelse af en hygiejnesygeplejerske i kommunen, til en fortsættelse af Hvidovre som cykelby, og så øges tilskuddet til Hvidovre Teaterforening.

På anlægssiden er der ekstra penge til udvikling af Hvidovre Havn, til klimaprojekter, til trafikhandlingsplanen, til opsætning af el-ladestandere, til etablering af flere skoletoiletter, til etablering af en skaterbane, og til forbedring af ældrekulturcentret.

Bag forligsaftalen står Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Hvidovrelisten. Disse partiet stod også bag Hvidovre Kommunes budgetter for 2019 og 2020.

Hele aftalen er blevet offentliggjort i forbindelse med et møde mandag i økonomiudvalget. Budgetaftalen ligger som et bilag. Referatet fra mødes kan læses ved at klikke her

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?