12. august 2020
Vestegnens Politi på patrulje i Hvidovre C.
gallery icon

Se billedserie

Vestegnens Politi på patrulje i Hvidovre C.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet roser caféer og butikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet roser caféer og butikker
Vestegnen - 27. maj 2020 kl. 12:29
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter måneders corona-lukkede indkøbscentre og tomme restaurationer er genåbningen i gang.

Først slog indkøbscentre og butikker dørene op den 11. maj, og ugen efter kunne serveringerne igen starte på caféer og restauranter.

Møder samfundssind

I hele corona-perioden har politiet prioriteret at hindre spredning af Covid-19 - senest også med omfattende kontroller i detailhandlen og restaurationsbranchen:

- Generelt møder vi samfundssind og oplever erhvervsdrivende, som følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer for at begrænse coronavirus - og det vil jeg gerne kvittere for. Bliv ved med det, fortsæt de gode takter, så vores samfund gradvist kan fortsætte tilbage til normalen, siger chef for lokalpolitiet, politiinspektør Allan Nyring, Vestegnens Politi.

Corona-patruljerne på Vestegnen har dog givet nogle næringsdrivende påbud om at leve op til retningslinjerne. Alle påbud er efterkommet, og Vestegnens Politi har endnu ikke uddelt bøder eller lukket en forretning - men det er politiet parat til, hvis reglerne for smittehindring ikke bliver fulgt, oplyser politiinspektøren.

Han opfordrer også kunderne til at bidrage, være opmærksomme og fx hellere komme tilbage til butikken, hvis der pludselig sker en sammenstimlen.


Vestegnens Politi var tirsdag på kontrolbesøg i Hvidovre C.
Få råd

Butikker og restaurationer skal blandt andet begrænse kundeantallet, skabe plads til afstand, skilte med smitteinformation, tilbyde håndsprit og håndtere fødevarer uden emballage med plastikhandsker.

Politiets corona-patruljer giver gerne råd under deres tilsyn, og ellers kan man søge information på www.coronasmitte.dk eller den myndighedsfælles corona-hotline 7020 0233.Man er også velkommen til at søge råd hos Vestegnens Politi på 43861448.

Politi og borgmester på café-kontrol i Hvidovre

Blandt de steder på Vestegnen, der fik kontrolbesøg tirsdag, var butikker og caféer i indkøbscentret Hvidovre C.

Hvidovres borgmester Helle Adelborg var inviteret med:

- Det betyder meget for vores lokale erhvervsliv, at samfundet nu er begyndt at genåbne. Vi har et alsidigt forretningsliv i Hvidovre, og det er rart at se, at folk igen begynder at gå i butikker og på cafeer. Det er selvfølgelig stadig vigtigt, at vi holder afstand, nyser i ærmet og generelt sikrer en god håndhygiejne, sådan så vi i fællesskab kan sikre, at det går den rigtige vej, siger Helle Adelborg.

- Det er med til at sætte gang i hjulene, når butikker, caféer og restauranter igen er åbne. Vores erhvervsliv har haft et par hårde måneder, og jeg håber, de går en lys sommer i møde - selvom hverdagen foregår under nogle lidt anderledes forhold end tidligere. Som kommune er vi afhængige af, at det går erhvervslivet godt, for det er med til at sikre arbejdspladser og dermed velfærd til glæde for vores borgere, siger Helle Adelborg.


Marketingschef Anne Meedom, Hvidovre C.
Fokus på adfærd i centret

I Hvidovre C er der håndsprit ved indgangene, retningspile og stiplede midterlinjer i fællesarealerne. Skærme og skilte informerer om sundhedsmyndighedernes retningslinjer, fælles berøringsområder rengøres ekstra og centervagter er hele tiden klar til at skride ind, hvis for mange samler sig for tæt.

- Vores højeste prioritet er, at vores kunder og butikspersonale kan være i centeret på en sikker og forsvarlig måde, siger marketingchef Anne Meedom, Hvidovre C.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?