9. december 2019
Det var en bil som denne politiet eftersatte.
gallery icon

Se billedserie

Det var en bil som denne politiet eftersatte.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet måtte affyre flere varselsskud: Leder fortsat efter biltyv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet måtte affyre flere varselsskud: Leder fortsat efter biltyv
Opdateret 08. august 2019 kl. 11:32
Vestegnen - 08. august 2019 kl. 11:28
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En patrulje fra Vestegnens Politi følte sig så truet, at de sent onsdag eftermiddag var nødt til at affyre flere varselsskud i forsøget på at stoppe en biltyv.

Det lykkedes dog ikke, og politiet leder fortsat efter både bil og biltyv.

Det hele startede, da Midt- og Vestsjællands Politi onsdag klokken 16.20 fik anmeldelse om, at der var blevet stjålet en sort Audi S4 fra en bilforhandler på Valdemarshaab i Køge.

Bilen havde netop været ude på en prøvetur og holdt foran forhandleren med faste prøveplader - registreringsnr. AG40 - påsat, da en hætteklædt mand satte sig ind i bilen og kørte fra stedet i høj fart.

Det lykkedes hurtigt politiet at få kontakt med bilen, der kørte ind på Køge Bugt Motorvejen i nordgående retning. Biltyven ville dog ikke standse, og flygtede fra politipatruljen.

Ifølge et vidne var biltyven en mand på cirka 20-30 år, mellemøstlig af udseende og med et stort hoved. Han havde sort kortklippet hår og sorte skægstubbe.

Bilen kørte fra motorvejen ved Solrød N, og så gik det ellers med høj hastighed ad Cementvej mod Solrød Strandvej. Bilen kørte ad strandvejen mod nord gennem Karlslunde og Greve, og Midt- og Vestsjællands Politi planlagde i samarbejde med Vestegnens Politi en aktion for at stoppe den farlige kørsel. Ifølge politiet blev der undervejs overhalet indenom, kørt hen over spærreflader og kørt modsat færdselsretningen. Angiveligt er ingen personer kommet noget til.

En patrulje fra Vestegnens Politi udlagde de såkaldte stop sticks - der kan bruges til at punktere en flugtbil - i krydset mellem Ishøj Strandvej og Hundige Strandvej. Da flugtbilen kom frem til krydset, lykkedes det imidlertid biltyven, der var alene i bilen, at passere uden om, og i stedet forsøgte han at ramme politifolkene. Det var i denne situation, at politibetjentene fra Vestegnens Politi afgav flere varselsskud. Ingen kom til skade i den forbindelse.

Den stjålne bil fortsatte ad Ishøj Strandvej mod Ishøj Stationsvej, og her mistede man kontakten til bilen kl. 17.15.

Politiet har dog oplysninger om, at den stjålne bil muligvis er set i Albertslund lidt senere.

Den stjålne Audi var udstyret med faste prøveplader med nummeret AG40. Politiet tror dog, at de siden kan være udskiftet.

Politiet opfordrer vidner til at komme med oplysninger. Det kan både være i forbindelse med den farlige kørsel, der foregik i høj fart, og det kan være hvis man finder nummerpladerne eller bilen smidt et eller andet sted. Bilen kan have fået skader. Politiet vil også gerne høre fra vidner, der har set bilen, efter politiet mistede kontakten med den på Ishøj Strandvej.

Har man oplysninger, kan politiet kontaktes på telefon 114.