22. oktober 2018
Bandidos_Hvidovre 02
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet lukker rocker-klubhuse på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet lukker rocker-klubhuse på Vestegnen
Opdateret 03. november 2017 kl. 14:11
Vestegnen - 03. november 2017 kl. 13:24
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet har besluttet at lukke tre rocker-klubhuse på Vestegnen. Det drejer sig om Bandidos' klubhuse på Kirkegade 8 i Hvidovre, Egegårdsvej 56 i Rødovre og

arrow Læs også: Politi: Fortsat lukning af rocker-klubhuse

Brøndbytoften 11, 1., i Brøndby.

De tre Bandidos-klubhuse på Vestegnen er en del af en lang række rockerklubhuse, som politikredsene på Sjælland har valgt at lukke.

Med baggrund i politiets generelle monitering og efterforskning af blandt andet rocker- og bandegrupperingerne er det konstateret, at der aktuelt verserer en konflikt mellem Satudarah MC og Bandidos MC, herunder flere af deres støttegrupper.

Konflikten er i særlig grad eskaleret efter et større slagsmål mellem de to grupper ved et boksestævne i Herlev den 27. oktober, og har siden ført til flere alvorlige angreb og voldelige hændelser mellem de to grupper.

»Vi vurderer på baggrund af de begivenheder, der har været rundt omkring, at der er en forøget fare for, at klubhusene vil blive angrebet, og det kan vi ikke have af hensyn til beboernes tryghed,« siger politiinspektør Svend Foldager fra Vestegnens Politi.

»Vi har bortvist alle personer, ransaget stederne og låst dem af - de er nu tomme,« tilføjer Svend Foldager.

På Egegårdsvej i Rødovre traf politiet ingen personer og på Brøndbytoften kun en. I Kirkegade i Hvidovre traf politiet to personer men fandt anslag efter skud på bygningen, hvilket nu undersøges nærmere. Under ransagningerne fandt Vestegnens Politi ikke noget af politimæssig interesse, fx våben, oplyser Svend Foldager.

Han oplyser i øvrigt, at aktionerne foregik helt udramatisk.

Vestegnens Politi har nu opsat tydelige forbudsskilte med teksten (i dette tilfælde på klubhuset i Brøndby):

»Forbud mod ophold. I medfør af lov om forbud mod ophold i bestemte ejendomme § 1, stk. 2, forbydes enhver person adgang til adressen Brøndbytoften 11, 2605 Brøndby. Forbuddet er gældende fra den 3. november 2017 kl. 12 og indtil videre i 14 dage frem til den 17. november 2017.

Overtrædelse af forbuddet kan straffes med fængsel indtil 2 år efter lovens § 2.«

Overtrædelse udløser som minimum 60 dages fængsel.

Efter lukningerne patruljerer Vestegnens Politi skærpet i områderne ved de tre Bandidos-klubhuse.

Konflikten vurderes ikke at være geografisk afgrænset, idet der i flere politikredse på Sjælland har været konkrete hændelser forøvet både i det offentlige rum, mod deres klubhuse og mod andre adresser, hvor medlemmer af grupperne bor.

De to rockergrupperinger har som led i konflikten anvendt både skydevåben, stik- og slagvåben, der på grund af deres særdeles farlige karakter er egnet til at forvolde betydelig skade.

Politiet vurderer sammenfattende, at der med baggrund i de mange angreb og hændelser siden den 27. oktober i Herlev, den geografiske spredning af disse hændelser og ikke mindst den forholdsvis korte tidsmæssige udstrækning mellem de enkelte episoder, er betydelig risiko for yderligere angreb og voldelige hændelser. Endvidere vurderes det, at rockergrupperingernes klubhuse vil kunne udgøre et mål for yderligere angreb i konflikten.

Lukningen af rockerklubhusene gælder foreløbigt i 14 dage.

arrow Her må rockerne heller ikke være
29. november 2017 kl. 15:30 Opdateret: kl. 15:30
arrow Rødovre: Forbud mod rockere
28. november 2017 kl. 20:20 Opdateret: kl. 20:23
arrow Rockerklubhuse fortsat lukket
17. november 2017 kl. 11:58 Opdateret: kl. 11:58

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk