25. september 2020
Vestegnens Politi har i forbindelse med skyderierne fået assistance via Rigspolitiet til både efterforskning og tryghedspatruljering.
Vestegnens Politi har i forbindelse med skyderierne fået assistance via Rigspolitiet til både efterforskning og tryghedspatruljering.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politidirektør efter skyderier: Vi skal nok få fat i gerningsmændene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politidirektør efter skyderier: Vi skal nok få fat i gerningsmændene
Vestegnen - 08. juni 2018 kl. 17:53
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Vestegnens Politi sent torsdag aften rykkede ud til et skyderi i Rødovre, var det skudepisode omkring nummer 20 i år politikredsen. En ganske usædvanlig situation.

arrow Læs også: Opdatering: Politiet: Denne mand skød i Albertslund

Der har været skyderier i blandt andet Avedøre, Ishøj, Albertslund og Rødovre.

»Det er helt uacceptabelt med disse skyderier i det offentlige rum, og vi sætter alt ind på at få anholdt og retsforfulgt gerningsmændene. Jeg er overbevist om, at det nok skal lykkes, men der er tale om efterforskning, som tager tid. Der er blandt andet en række tekniske spor, som skal analyseres,« siger politidirektør Kim Christiansen, Vestegnens Politi.

Det er ikke sådan, at politiet kæder alle skyderierne på Vestegnen sammen. Billedet er, at en stor del af skyderierne udspringer lokalt, formentlig i en kamp om blandt andet hashsalg. Også personlige konflikter mellem enkeltpersoner kan spille ind.

»Der er ikke tale om bandeopgør i traditionel forstand, med organiserede, navngivne bander. Det er vores opfattelse, at der er tale om løsere grupperinger og netværk, der kommer i konflikt med hinanden. Der er tale om personer, som vi kender i forvejen i forskellige sammenhænge, blandt andet omkring narkokriminalitet,« fortæller politidirektør Kim Christiansen.

Selv om politiet ikke kæder alle skyderier sammen, så har efterforskningen hos Vestegnens Politi dog tegnet et billede af, at skyderierne i Rødovre lørdag den 2. juni og skyderiet torsdag aften kan hænge sammen. Og at motivet kan være en konflikt mellem en gruppering i Rødovre og en gruppering i Husum.

»Derfor foretager vi en koordineret indsats med Københavns Politi. Dels omkring visitationszonerne, dels omkring efterforskningen, dels omkring tryghedsskabende patruljering på tværs af politikredsene,« oplyser Kim Christiansen.

Om skyderiet torsdag aften i Albertslund hænger sammen med de tidligere skyderier i Albertslund, vil politidirektøren absolut ikke udelukke.

»Det kan meget vel være tilfældet, men der kan også være andre årsager, fx en personlig konflikt. Det må vores efterforskning afdække, og vi har gode spor,« fastslår Kim Christiansen.

Ligesom Vestegnens Politi har sat massivt ind for at opklare skyderierne og få anholdt gerningsmændene, så sætter man også massivt ind for at genoprette trygheden hos beboerne i de berørte områder. Det gør man ved at øge synligheden og ved at have en massiv patruljering.

Blandt andet derfor har Vestegnens Politi fået bistand via Rigspolitiet til både tryghedspatruljering og til efterforskning. Skyderierne er spredt rundt i flere kommuner, og kræver mange ressourcer til både efterforskning og patruljering.

Politidirektør Kim Christiansen håber også, at borgerne vil hjælpe politiet.

»Vi har brug for alle de oplysninger og tips, vi kan få. Så jeg vil gerne opfordre til, at man kontakter os, hvis man har informationer, små eller store. Det er vigtigt, at vi får denne hjælp fra borgerne,« understreger Kim Christiansen.

Har man oplysninger, kan man kontakte Vestegnens Politi døgnet rundt på telefon 43861448.

arrow Visitationszoner efter skyderier
08. juni 2018 kl. 16:57 Opdateret: kl. 16:57
arrow Politi til gerningsmand bag skud: Meld dig selv
08. juni 2018 kl. 11:46 Opdateret: kl. 11:46
Har debatten om sexisme taget overhånd?