20. januar 2021
Susanne og Jens Østergaard knokler lige nu for at komme i form til den 1200 kilometer lange tur fra Vestegnen til Paris. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Susanne og Jens Østergaard knokler lige nu for at komme i form til den 1200 kilometer lange tur fra Vestegnen til Paris. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejer kun at cykle til bageren: Nu skal de cykle til Paris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejer kun at cykle til bageren: Nu skal de cykle til Paris
Vestegnen - 26. december 2018 kl. 12:02
Af Peter Erlitz

Musikken pumper ud af højttalerne i spinninglokalet hos Fitnessdk i Glostrup. Susanne og Jens Østergaard pumper samtidig masser af energi ud i cykelpedalerne, som forberedelse til den cirka 1.200 kilometer lange tur fra Vestegnen til Paris.

arrow Læs også: Millioner til alvorligt syge børn

For første gang skal et hold fra Vestegnen deltage i Team Rynkeby. Da Susanne og Jens Østergaard læste om det i Søndagsavisen Vestegnen besluttede de, at nu skulle det altså være.

- Vi kender nogen, som tidligere har cyklet med, og har fortalt om de oplevelser og det sammenhold, der er, så vi var ikke helt ubekendte med Team Rynkeby. Og så tænkte vi, at det også var en stor udfordring, fortæller Susanne og Jens.

De skrev en ansøgning tilbage i august, og kom ind på Vestegns-holdet.

- Vores motivation er at kunne støtte det gode formål, hvor man hjælper børn med kritiske sygdomme. Man kan jo altid støtte med fx økonomiske bidrag, men her knokler man i bogstaveligste forstand for at yde noget. Det er noget særligt, siger Susanne og Jens.

Bygger formen op

Team Rynkeby Vestegnen spinner en gang om ugen i fitness-centret i Glostrup, og de har været i gang et par måneder. Der er imidlertid lang vej endnu, før formen er på plads til de syv etaper mod Paris.

Derfor supplerer Susanne og Jens den ugentlige træning på holdet, med hver søndag at tage til spinning i det lokale fitness-center i Hundige.

Ingen af dem har tidligere siddet på en cykel til andet end husbehov. Og på den måde er de i samme bås som de fleste andre på holdet.

- Jeg bruger mest cyklen, når jeg er på tur med børnene, fortæller 58-årige Susanne, der er dagplejer i Greve Kommune. Hun har en ladcykel - i øvrigt med elmotor - som hun benytter.

- Jeg bruger kun cyklen, når jeg skal til bageren eller hen til venner i nærområdet, tilføjer 61-årige Jens, der er selvstændig murer.

Selv om den står på badminton en gang om ugen for Susanne og Jens, så er det Susanne, der har dyrket mest idræt af de to. Hun er blandt andet tidligere dansk mester i trampolin. Det er også hende, der ser mest sport på tv - blandt andet som Brøndby-fan.

Aktuelt er det ikke en kæmpe interesse for sport, der har fået Susanne og Jens til at melde sig til Team Rynkeby Vestegnen. For begge bliver turen til Paris en fysisk udfordring - og en kæmpe oplevelse.

- Foruden at støtte den gode sag, så møder vi en masse nye mennesker, der bliver knyttet venskaber, og vi kan allerede mærke det stærke sammenhold, siger Susanne og Jens, der glæder sig til foråret, når træningen kommer til at foregå ude på landevejene på de gule Team Rynkeby cykler.

Vil gerne have sponsorer

Team Rynkeby handler i bund og grund om at samle penge ind til kritisk syge børn - blandt andet bliver der hvert år doneret millioner af kroner til Børnecancerfonden og Børnelungefonden. Indtægterne går ubeskåret til de syge børn og deres familier - deltagerne på Team Rynkeby-holdet får, populært sagt, ikke noget foræret.

Susanne og Jens skal selv betale for at være med, Deltagerbetalingen skal blandt andet dække udgifterne til racercykel, cykeltøj, hoteller og mad, og hjemtransport fra Paris. Desuden kan der komme ekstra udgifter, fx til yderligere udstyr.

Udover det økonomiske, så skal »Rynkerne«, som deltagerne populært kaldes, også gøre en indsats for at skaffe sponsorer til holdet. Og i den forbindelse har Jens Østergaard en klar besked til virksomhederne på Vestegnen:

- Jeg vil gerne opfordre alle virksomheder til at bakke op om det gode formål ved at tegne et sponsorat hos Team Rynkeby Vestegnen, lille eller stort. Og det er netop nu, man stadig har mulighed for at få sit logo på trøjerne, fortæller Jens Østergaard, der selv har tegnet et sponsorat.

Det første Vestegns-hold

Team Rynkeby har eksisteret i mange år, men 2019-udgaven er den første med et Team Rynkeby Vestegnen.

Det er lokale ildsjæle, der har taget initiativet til et hold fra Vestegnen, og som for godt et års tid siden blev godkendt af Team Rynkeby Fonden

Blandt initiativtagerne er Henriette Mørup Sørensen fra Glostrup, der selv har cyklet til Paris to gange med Team Rynkeby. Henriette Mørup Sørensen er kaptajn på Team Rynkeby Vestegnen, og hendes motivation er ikke til at tage fejl af:

- Udgangspunktet for cykelløbet er at kunne gøre en forskel - at man medvirker til noget, som virkelig giver mening, siger Henriette Mørup Sørensen med henvisning til, at Team Rynkebys indsamlede penge ubeskåret går til at hjælpe børn med kritiske sygdomme og deres familier.

- Jeg synes vi netop her på Vestegnen er i stand til at stå sammen om et godt formål. Vestegnen vrimler af velgørenhed, og at man vil hinanden. Jeg kender Vestegnen for værdier som fællesskab og loyalitet, og derfor er jeg overbevist om, at vi alle - cykelryttere og sponsorer - vil kunne skabe Vestegnens vildeste netværk, siger Henriette Mørup Sørensen, der selv er født og opvokset i Hvidovre, og altid har boet på Vestegnen. Nu i Glostrup, hvor hun er selvstændig malermester.

Team Rynkeby Vestegnen
  • Team Rynkeby Vestegnen består af 52 cykelryttere og 11 servicefolk.
  • Cykelturen til Paris afvikles fra den 29. juni til den 6. juli 2019.
  • Det er 18. gang Team Rynkeby kører til Paris i den gode sags tjeneste. Der deltager 19 hold fra Danmark - blandt andet Team Rynkeby Vestegnen - og desuden deltager der hold fra Sverige, Norge, Finland, Færøerne, Island og Tyskland.
  • Team Rynkebys primære formål er at indsamle penge til børn med kritisk sygdom. De penge, som Team Rynkeby indsamler, går i Danmark ubeskåret til to organisationer: Børnecancerfonden og Børnelungefonden.
  • I 2018 gik der 29,4 millioner kroner til Børnecancerfonden og Børnelungefonden i Danmark.
  • Hvis man som virksomhed eller privatperson bliver guldsponsor for Team Rynkeby Vestegnen får man et logo på blandt andet cykeltrøjen, bliver promoveret på sociale medier og kan deltage i træningsture med holdet. Det koster 20.000 kroner plus moms. Hele donationen går ubeskåret til Børnecancerfonden.
  • Team Rynkeby Vestegnen søger også naturalier-sponsorer.
  • Hvis man gerne vil støtte Team Rynkeby Vestegnen, kan man kontakte sponsorminister Kathrine Lorentzen på mail: trvestegnen@gmail.com eller på telefon 31723982.
arrow Billeder: Vestegnens »Rynker« er på vej mod Paris
29. juni 2019 kl. 11:37 Opdateret: kl. 11:37
arrow Vestegnen cykler mod Paris
27. juni 2019 kl. 06:45 Opdateret: kl. 06:45
arrow De vigtige vandbærere
02. juni 2019 kl. 14:48 Opdateret: kl. 15:13
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?