22. oktober 2020
Albertslund 03
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Orkanagtigt møgvejr: Villakvarter raseret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Orkanagtigt møgvejr: Villakvarter raseret
Opdateret 25. september 2020 kl. 14:51
Vestegnen - 25. september 2020 kl. 14:41
Af Peter Erlitz

Trampoliner fløj gennem luften og smadrede ind i vinduer og døre. Tagsten fløj af. Træer væltede. Hegn blev lagt ned. Affaldsspande blev slynget rundt.

Der skete store skader, da et område i Albertslund Vest fredag eftermiddag blev ramt af orkanagtige vindstød, efter det hele dagen har regnet kraftigt.

Hovedstadens Beredskab blev, sammen med ambulance og akutlæge, kaldt til Randager i det vestlige Albertslund kort før klokken 14. Heldigvis var ingen kommet til skade, og ambulance og akutlæge kunne ret hurtigt forlade stedet.

Vestegnens Politi fortæller, at man er i området ved Herstedvestervej, hvor der er sket ødelæggelser på grund af det voldsomme vejr, og at trafikken kan være påvirket.

Vestegnens Politi opfordrer i øvrigt til, at borgere der har fået skader på privat ejendom, kontakter deres forsikringsselskab og ikke ringer 112.

arrow Læs også: Ødelæggelser på skoler
Skypumpe eller faldvinde?

Det virker som om den kraftige blæst var begrænset til et område af Albertslund, selv om det generelt har blæst kraftigt på Vestegnen i perioder af fredag eftermiddag. Avisen Vestegnen spurgte de berørte beboere i Albertslund Vest, om de havde bemærket en skypumpe, men vi talte ikke med nogen, der kunne bekræfte det.

Hos DMI vil vagthavende meteorolog Steen Hermansen ikke give et sikkert bud på, om den voldsomme hændelse i Albertslund skyldtes en skypumpe, eller der var tale om såkaldte faldvinde, der dannes i forbindelse med kraftige byger.

- Vi kan ikke registrere, om der har været en skypumpe, men jeg kan sige så meget, at forudsætningerne har været til stede, og det er ikke utænkeligt på denne årstid, forklarer Steen Hermansen.

- Mindst lige så sandsynligt er det, at der har været tale om faldvinde, som dannes i forbindelse med kraftige regnbyger. Disse faldvinde, som kan accelerere fra stor højde, kan nå både storm- og orkanstyrke, og når disse faldvinde så rammer jorden, kan der skabes nogle kraftige, turbulente vinde, fortæller Steen Hermansen.

- Det kunne godt være dét, som er sket. Vi kan på vores radar se, at der har været kraftige byger og torden, tilføjer han.

Og netop fordi de kraftige byger kan være meget lokale, kan faldvindene også være det.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?