17. januar 2021
En 37-årig mand fra Hvidovre er blevet dømt for grov vold under særdeles skærpende omstændigheder.
En 37-årig mand fra Hvidovre er blevet dømt for grov vold under særdeles skærpende omstændigheder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Offer var i livsfare: Anbringes på psykiatrisk hospital

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Offer var i livsfare: Anbringes på psykiatrisk hospital
Vestegnen - 08. januar 2021 kl. 17:09
Af Peter Erlitz

En 37-årig mand fra Hvidovre er dømt for grov vold under særdeles skærpende omstændigheder mod en bekendt.

Det var et enigt nævningeting ved Retten i Glostrup, der fandt den 37-årige mand skyldig i grov vold under særdeles skærpende omstændigheder, og dømte ham til anbringelse på en psykiatrisk afdeling, uden længstetid.

Den 37-årige har erkendt grov vold, men nægter at der var tale om særdeles skærpende omstændigheder, og han har taget betænkningstid med hensyn til en eventuel anke til Østre Landsret.

Lå i koma i to uger

Den 22. april 2020, klokken 18.13, modtog Vestegnens Politi anmeldelse om et voldsforhold bag en butik i Avedøre Stationsby i Hvidovre. Ved ankomsten til stedet kl. 18.26 var ambulancepersonale i gang med at behandle den tilskadekomne mand, som ikke var ved bevidsthed.

Den tilskadekomne blev bragt til hospitalet, hvor lægerne konstaterede, at han blandt andet havde adskillige brud i ansigtet, herunder på over- og underkæbe, kindben og øjenhule. Han havde også brud på flere ribben og som følge heraf en sammenklappet lunge.

Den tilskadekomne blev lagt i kunstigt koma i cirka 14 dage. Det måtte antages, at han havde været i livsfare. Han fik som følge af overfaldet, ifølge det som blev oplyst under retssagen, blandt andet en mindre hjer­ne­skade, mistet følesans i venstre side af ansigtet og problemer med hukommel­sen, koncentrationen og balancen.

Kendte hinanden

Den 37-årige mand og den tilskadekomne mand kendte hinanden i forvejen fra et lokalt samlingssted. Den 37-årige mente, at han fra sit vindue havde set den dengang 59-årige mand pege på ham med sin hånd, som om den var en pistol samt kaldt ham »pædofil«, da han var på vej ind i sin opgang, og den 37-årige havde derfor besluttet sig for at give manden tæsk.

Uden forud­gående ordveksling gav den 37-årige manden adskillige knytnæve­slag i ansigtet og knæstød på kroppen. Manden mistede bevidstheden efter de to første slag, men den 37-årige fortsatte allige­vel volden.

Flygtede tre gange

Vestegnens Politi anholdt den 37-årige mand samme aften, og han blev dagen efter fremstillet i grundlovsforhør.

Her blev han varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling på grund af hans psykiske tilstand.

Under varetægtsfængslingen lykkedes det ham tre gange at flygte fra den psykiatriske afdeling i Glostrup, hvor han var anbragt.

Anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi rejste tiltale mod den 37-årige for grov vold under særdeles skærpende omstændigheder. Han erkendte sig skyldig i grov vold, men nægtede, at der forelå særdeles skærpende omstændigheder.

Offer i livsfare

Retten i Glostrup fandt det dog bevist, at volden var begået under særdeles skærpende omstæn­digheder. Retten lagde vægt på voldens karakter og omfang og på, at offeret havde været i livsfare og havde fået alvorlige skader.

Den 37-årige blev også dømt for yderligere et tilfælde af grov vold, da han i februar 2020 slog en anden person på halsen med en økse. Han blev også dømt for overtrædelse af våbenlovgivningen samt for hærværk, da han knuste et vindue til en indgangsdør i Avedøre Stationsby.

Efter oplysningerne i en mentalerklæring er den 37-årige sindssyg og kan derfor ikke straffes. Retslægerådet havde anbefalet, at han blev dømt til anbringelse i psykiatrisk afdeling, og den anbefaling valgte retten at følge. Da der var tale om en alvorlig volds­forbrydelse, fastsatte retten ingen længstetid for anbringelsen.

Den 37-årige havde tidligere fået en behandlingsdom for trusler og overtrædelse af våbenlovgivningen.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?