19. oktober 2018
Hvidovre Strandpark er nomineret til den prestigefyldte arkitekturpris »Årets Arne«.
Hvidovre Strandpark er nomineret til den prestigefyldte arkitekturpris »Årets Arne«.
Foto: jan meier
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny strandpark nomineret til prestigefyldt pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny strandpark nomineret til prestigefyldt pris
Vestegnen - 12. januar 2018 kl. 06:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arkitektforeningen København har nomineret Hvidovre Strandpark til »Årets Arne 2018«.

Prisen, som er opkaldt efter den verdensberømte danske arkitekt Arne Jacobsen, præmierer et værk, der har været med til at løfte arkitekturen i hovedstadsområdet

Hvidovre Strandpark har allerede imponeret masser af Hvidovre-borgere, som siden indvielsen i sommer, har haft glæde af det nye strandområde.

Og nu er der også blevet lagt mærke til det flotte projekt uden for Hvidovres kommunegrænser. Arkitektforeningen København har nemlig nomineret Hvidovre Strandpark til »Store Arne«, som bliver uddelt 26. januar. Hvidovre Strandpark er nomineret sammen med fire andre iøjnefaldende arkitektoniske projekter i hovedstadsområdet.

Hvidovres borgmester Helle Adelborg er stolt på kommunens vegne over, at Hvidovre Strandpark er kommet i fint arkitektonisk selskab. Globalt er der også opmærksomhed om strandparken. I efteråret prydede strandparken forsiden af det internationale arkitekturmagasin WLA Magazine.

»Det er dejligt, at vores flotte strandpark også vækker begejstring uden for kommunen. Vi har siden indvielsen set, at rigtig mange borgere i alle aldre benytter strandparken, og jeg er sikker på, at de nyder den smukke arkitektur, som landskabsarkitekturfirmaet Vega Landskab og billedhuggeren Karin Lorentzen står bag,« siger borgmester Helle Adelborg.

Arkitektforeningen skriver i sin indstilling om Hvidovre Strandpark:

»Hvidovre Strandpark er nomineret for sit enkle og poetiske greb, i et værk, der forbilledligt forener kunst og arkitektur, stedets og kroppens skala,« lyder det om strandparken.

Efter udvidelsen af Hvidovre Strandpark er stranden blevet mere end dobbelt så stor, så der er plads til endnu flere badegæster på en varm sommerdag. Sandstranden bliver afgrænset mod parken af lave siddekanter og græsskråninger. Billedhugger Karin Lorentzen står bag de lange siddekanter, der bugter sig og danner sit eget lille fjordlandskab på stranden. Siddekanterne er produceret i beton i en svag gylden nuance, så de falder naturligt ind i både strand- og parkområdet. Kanten danner mange gode solkroge og inviterer til leg, fx at gå på line, lave sandkager og hoppe ned i det bløde sand.

Klimaet er også tænkt i den nye Hvidovre Strandpark. Den er dimensioneret til eventuelle vandstandsstigninger, så kantelementet ved daglige vandstandsudsving ikke berøres, men ved ekstreme hændelser kan tåle at stå under vand.

A.P. Møller Fonden har givet kunststøtte til projektet, som stod færdigt den 25. juni sidste år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk