16. oktober 2019
Erhvervsminister Rasmus Jarlov ser på udviklingsmuligheder i Strandparken sammen med borgmester Kent Magelund, Brøndby, borgmester Henrik Rasmussen, Vallensbæk, bestyrelsesmedlem i Strandparken Arno Hurup Christiansen, Brøndby, og borgmester Pernille Beckmann, Greve.
gallery icon

Se billedserie

Erhvervsminister Rasmus Jarlov ser på udviklingsmuligheder i Strandparken sammen med borgmester Kent Magelund, Brøndby, borgmester Henrik Rasmussen, Vallensbæk, bestyrelsesmedlem i Strandparken Arno Hurup Christiansen, Brøndby, og borgmester Pernille Beckmann, Greve.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister på strandtur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister på strandtur
Vestegnen - 05. november 2018 kl. 17:34
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) besøgte mandag eftermiddag Strandparken. Han ser gerne, at der åbnes lidt mere for en udvikling af aktiviteter og faciliteter - men understreger at det er vigtigt at fastholde naturværdierne i Strandparken, som han kalder »et lækkert område«.

De fem kommuner bag Strandparken vil gerne have lempet reglerne, så det er muligt at udvikle faciliteter og aktiviteter i det unikke naturområde. Mandag eftermiddag tog borgmestrene på strandtur med erhvervsminister Rasmus Jarlov.

Og selv på en kølig, diset dag kunne erhvervsministeren sagtens få et billede af de muligheder, som Strandparken rummer:

- Jeg har fået et bedre billede af de ting, man gerne vil i de fem kommuner bag Strandparken, og jeg har dannet mig nogle billeder af området og dets muligheder, fortæller Rasmus Jarlov, da strandturen sluttede i Brøndby Strand, efter stop i Ishøj og Vallensbæk.

- Strandparken er et lækkert område, og der er ingen tvivl om, at det er et vigtigt område, der har stor værdi og betydning, både her i området og i hele hovedstadsområdet, tilføjer Rasmus Jarlov.

Erhvervsministeren var inviteret af borgmestrene i Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Greve - de fem kommuner, som står bag Strandparken. De fem borgmestre er Helle Adelborg (S) fra Hvidovre, Kent Magelund (S) fra Brøndby, Henrik Rasmussen (K) fra Vallensbæk, Ole Bjørstorp (S) fra Ishøj, og Pernille Beckmann (V) fra Greve.

Alle fem kommuner har ønsker om at kunne udvikle det store og unikke natur- og aktivitetsområde, som hvert år besøges af millioner af mennesker.

Ny udviklingsplan

Der er sat gang i en revision af den såkaldte fingerplan, der regulerer udviklingen i forstæderne omkring hovedstaden. Hvor skal der være natur? Hvor skal der være boliger? Hvor skal der være erhverv? Og hvilke krav skal der stilles?

Kommunerne har længe været på banen, for at få ændret i nogle af reglerne i fingerplanen - fx med henblik på at kunne skabe nye erhvervsområder, og at kunne opføre faciliteter i nogle af de grønne områder, hvor det giver mening. Nogle ønsker er opfyldt, andre ligger og venter.

Reglerne for Strandparken er en del af Fingerplanen. De fem kommuner nu udarbejdet en ny udviklingsplan for Strandparken, hvor afsættet er, at Strandparken fortsat skal være et unikt naturområde, som den har været siden indvielsen i 1980.

Der er dog sket meget i årenes løb. Besøgstallet har været markant stigende, og Strandparken tiltrækker stadig flere målgrupper, der søger Strandparkens stærke naturoplevelser, oplevelser af skiftende vejrlig, fugleliv, m.v. Samtidig er Strandparken blevet et unikt og alment tilgængeligt kystlandskab, som i dag udgør et hjemsted for mange organiserede og selvorganiserede aktiviteter.

Det er disse kvaliteter, som kommunerne ønsker udviklet yderligere. Idéen er at understøtte både turisme, friluftsliv, idræt, kultur, erhverv mv.

Den nye letbane og fremtidige udbygninger, vil yderligere understøtte Strandparkens regionale betydning med en markant forbedret tilgængelighed, så både lette trafikanter, kollektive trafikbrugere og traditionel bilisme har adgang til Strandparken. Desuden vil den kommende byudvikling omkring letbanen skabe et yderligere behov for nye udviklingsmuligheder i Strandparken, vurderer de fem kommuner.

Nye faciliteter

Nye bestemmelser skal blandt andet gøre det muligt at skabe flere permanente faciliteter, blandt andet i de strandområder, som allerede i dag benyttes intensivt. Det kan være alt fra bedre tilgængelighed og bedre badefaciliteter året rundt, til spisemuligheder, legepladser og toiletfaciliteter. Også søbadeanstalter og baner til kajakfolket står på ønskelisten.

Et ønske er også, at festpladsen på Ishøj Tange kan blive forsynet med permanente faciliteter, der kan understøtte store events og arrangementer i Strandparken.

Også havneområderne skal have en opgradering, hvis det står til de fem kommuner i Strandparken. Et af ønskerne er mulighed for, at der kan ligge beboede skibe, som kan anvendes både som boliger og ferieboliger. Og i Brøndby ønsker man, at der bliver udlagt et særligt havneafsnit for husbåde til helårsbeboelse.

Vigtigt med balance

Et helt centralt tema bliver balancen mellem beskyttelse og benyttelse af Strandparken.

- Vi skal tage hensyn til naturværdien, og vi skal tage hensyn til at kunne udvikle. Det er vigtigt at finde en balance, og det tror jeg også vi kan. Det er dog vigtigt at understrege, at Strandparken ikke må miste sin naturværdi, sagde Rasmus Jarlov efter mødet med de fem borgmestre.

Erhvervsministeren håber, at han i starten af det nye år vil kunne komme med tilbagemeldinger på de ønsker, som han blev præsenteret for under strandturen.