16. januar 2019
Børn der ikke trives, skal have hjælp, så de bliver rustet til god skolestart.
Børn der ikke trives, skal have hjælp, så de bliver rustet til god skolestart.
Foto: MichËle Constantini/Michele Constantini / PhotoAlto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millionhjælp til sårbare børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millionhjælp til sårbare børn
Vestegnen - 08. februar 2018 kl. 16:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Greve Kommune har fået bevilliget knap 12 millioner kroner fra Socialstyrelsen til at hjælpe sårbare og udsatte børn, så de klarer sig bedre i skolen.

Børn, der på den ene eller anden måde ikke trives og lærer, når de er små, skal have hjælp tidligt, så de bliver rustet til en god skolestart. Det står klart, efter Greve Kommune har fået tildelt 11.785.098 kroner af Socialstyrelsen til at løfte en række indsatser målrettet børnefamilier.

Helt konkret bliver der bygget bro mellem de fagområder, der til daglig er i kontakt med Greves børn og unge. Et styrket samarbejde mellem sundhedspleje, dagtilbud, skole, den pædagogisk psykologiske rådgivning og familierådgivningen, vil gøre det nemmere at opspore, hvis et barn trives dårligt, og sætte de nødvendige indsatser i gang.

Andre indsatser er for eksempel målrettet børn, der er præget af angst, belastede børnegrupper i dagtilbud eller unge, som opleves socialt isolerede med et højt fravær i skolen.

»Det er vigtigt, at Greves børn får de bedste muligheder for at lære og udvikle sig allerede, når de starter i skole. På den måde får de et bedre skoleresultat, der på sigt giver dem mulighed for en ungdomsuddannelse og et job,« siger formand for social-, sundheds- og psykiatriudvalget i Greve, Liselott Blixt.

Projektet er et væsentligt bidrag til byrådets ønske om at fokusere målrettet på tidlig opsporing og sammenhængende indsatser på børne- og ungeområdet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk