12. juli 2020
Foto: SEL Arkitekter
Foto: SEL Arkitekter
Foto: Magnus Bo Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millionbyggeri: Skaber plads til 100 børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millionbyggeri: Skaber plads til 100 børn
Vestegnen - 28. maj 2020 kl. 17:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børnefamilierne flytter i stor stil til Rødovre. Nu bygger kommunen igen en ny institutionsbygning, og samtidig bliver en af de ældre institutioner renoveret.

Børnene i Børneinstitutionen Skibet i Islev kan se frem til mange nye legekammerater. Kommunalbestyrelsen i Rødovre har nemlig besluttet, at der skal laves en lys og moderne tilbygning til institutionen.

- Rødovre er en velfærdskommune, og det er vigtigt, at der er plads til alle børn. Vi følger udviklingen i børnetallet tæt. Der er brug for flere pladser i Islev, som er et meget populært område for børnefamilierne, siger formanden for børne- og skoleudvalget Flemming Lunde Østergaard Hansen.

Børneinstitutionen Skibet er en integreret institution med både vuggestue og børnehave, og råder i dag over 680 kvadratmeter. Med den nye tilbygning får institutionen endnu 1000 kvadratmeter.

Den nye tilbygning koster knap 31 millioner kroner. Den bliver i to etager og får plads til omkring 100 børn. Institutionens nye hjerte bliver et nyt stort indgangsparti med et stort fællesrum, som kommer til at forbinde den nuværende bygning fra 2013 og den nye bygning. De to bygninger kommer til at harmonere i udtryk og materialevalg.

Der vil kun blive lavet få ændringer i den gamle bygning, men blandt andet bliver det nuværende køkken udvidet og ændret til produktionskøkken. Desuden bliver der i forbindelse med den nye bygning etableret en ny legeplads, parkering og plads til cykler.

Byggeriet forventes at gå i gang i efteråret 2020 og være færdigt i foråret 2022, hvor bygningen kan tages i brug.

Tilbygningen skal bygges, hvor gymnastik- og idrætsforeningen Orient har haft klubhus. Det er nu ved at blive revet ned, og Orient er i stedet flyttet til Ved Sportspladsen 14. Her har Rødovre Kommune købt en grund, hvor det er planen, at også Islev Taekwondo Klub flytter ind.

Rødovre Kommune laver samtidig en stor renovering af en af de ældre daginstitutioner, Børneinstitutionen Broparken, for fem millioner kroner.

- Det er en institution, som er slidt, og som trænger til at blive renoveret. Nu kommer der bedre rammer for både børn og personale, siger Flemming Lunde Østergaard Hansen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?