4. juni 2020
HCS? egen flåde af lastbiler består udelukkende af de mest moderne og brændstofeffektive EURO 6 motorer, som uden videre kan benytte HVO biodiesel som brændstof.
HCS? egen flåde af lastbiler består udelukkende af de mest moderne og brændstofeffektive EURO 6 motorer, som uden videre kan benytte HVO biodiesel som brændstof.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Miljøvenlig transport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøvenlig transport
Vestegnen - 19. maj 2020 kl. 12:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et af Danmarks betydende transportfirmaer, HCS A/S Transport & Spedition, der har hovedadresse i Glostrup, oplever en fortsat stigende interesse for bæredygtig, miljøvenlig transport og indfører nu et alternativt produkt i form af transport med HVO biodiesel.

2. generations HVO Biodiesel er en 100 procent biologisk dieselolie, der stort set har de samme tekniske egenskaber som fossilt diesel. HVO kan blandes med fossilt diesel, eller bruges som 100 procent ren HVO biodiesel. Den store fordel med HVO biodiesel er, at den i princippet uden videre kan bruges som brændstof til alle nyere diesel lastbiler. Dette gælder også for alle biler i HCS' egen flåde, som udelukkende består af de mest moderne og brændstofeffektive EURO 6 motorer.

I Danmark er den miljøvenlige og fossilfri HVO biodiesel i sig selv dyrere end almindelig diesel, og oveni kommer en afgift på niveau med almindelig diesel. Derfor koster det i sidste ende mere at vælge bæredygtig transport og være miljøbevidst i Danmark, hvorimod man for eksempel i Sverige har meget lav afgift på HVO, så den prismæssigt ligger på niveau med almindelig diesel.

- Som et led i vores generelle produktudvikling og i overensstemmelse med vores ISO 14001-miljøcertificering arbejder vi kontinuerligt på fortsatte forbedringer og opfølgning i forhold til vores miljømæssige målsætninger jævnfør vores miljøpolitik, fortæller Sektionsdirektør Ole Bolm.

Fra HCS' side følger man fortsat udviklingen af andre typer bæredygtige typer brændstof tæt, eksempelvis biogas, elektricitet og bioetanol. Blandt andet er en andel af HCS' flåde af renovationsbiler drevet af 2. generations HVO, og erfaringer haves tillige på drift af lastbiler på biogas.

HCS er en af Danmarks store transport- og miljøvirksomheder med mere end 500 ansatte, fordelt på 14 lokationer i syv lande, og er en førende leverandør indenfor hovedområderne transport og spedition samt miljø og affald.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?