25. august 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mæslingesagen: Museumsgæster kan have været udsat for smitte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mæslingesagen: Museumsgæster kan have været udsat for smitte
Vestegnen - 13. februar 2019 kl. 15:07
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Besøgende på Greve Museum den 3. februar kan have været udsat for mæslingesmitte, efter en person smittet med mæslinger har besøgt museet.

arrow Læs også: Ekspert: Derfor skal vi vaccinere

Det har Styrelsen for Patientsikkerhed netop oplyst.

Omkring 90 gæster var denne søndag samlet til en udstillingsåbning, og blandt dem var en kvinde, som senere fik konstateret mæslinger.

Deltagere i arrangementet på Greve Museum 3. februar kan derfor have været udsat for mæslingesmitte, efter den besøgende til arrangementet er konstateret smittet med mæslinger.

Styrelsen for Patientsikkerhed har sikret, at alle deltagere i arrangementet er blevet informeret.

- Alle, der har deltaget i det pågældende arrangement, har fået besked om, at de potentielt kan have været udsat for mæslingesmitte, siger Hanne Borch-Christensen, overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Da det for få dage siden blev konstateret, at kvinden var smittet med mæslinger, gik myndighederne tilbage for at opspore mulige smitterisici. Greve Museum har i den forbindelse hjulpet ved at informere deltagerne i arrangementet.

Kvinden er angiveligt ankommet til Greve Museum i bil, og har altså ikke benyttet offentlig transport.

- Hvis man ikke er vaccineret mod mæslinger eller har haft sygdommen, og man har mistanke om, at man kan være smittet, skal man ringe til sin læge eller lægevagten med det samme.

Hun understreger, at man ikke må møde op personligt uden forudgående aftale:

- Mæslinger er en af de mest smitsomme sygdomme, der findes, og kan smitte, blot man opholder sig i samme rum som en smittet person. Så hvis der er mulighed for, at man kan være smittet, skal man ikke møde uanmeldt op hos lægen, da man kan risikere at smitte andre i venteværelset, siger hun.

Mæslinger er først indført i børnevaccinationsprogrammet i 1987. Derfor er en stor andel af befolkningen født før det tidspunkt ikke vaccineret mod mæslinger.

- De fleste voksne i Danmark har haft mæslinger, men de, der ikke har, og heller ikke er vaccineret, kan risikere at blive smittet, forklarer Hanne Borch-Christensen.

Hun understreger, at man i så fald bør få vaccinen:

- Både børn og voksne kan blive meget syge af mæslinger, og man kan risikere at få alvorlige komplikationer såsom mellemørebetændelse, lungebetændelse, hjerne- eller hjernehindebetændelse. Så har man ikke haft sygdommen, er det en rigtig god ide at blive vaccineret. Det er gratis for alle at blive vaccineret mod mæslinger, og man kan få vaccinen hos egen læge, siger hun.

Hvis der er deltagere fra arrangementet 3. februar på Greve Museum, som ikke er blevet kontaktet - og som ikke har haft mæslinger og ikke er vaccineret mod mæslinger - så skal de kontakte læge eller lægevagt. De må ikke møde personligt op.

arrow Forældre om mæslinger: Ro på og følg lægens råd
08. marts 2019 kl. 15:18 Opdateret: kl. 15:20
arrow Politiker om mæslinger: Få nu dine børn vaccineret
08. marts 2019 kl. 14:56 Opdateret: kl. 14:56
arrow Barn smittet med mæslinger er fra Faxe
08. marts 2019 kl. 11:27 Opdateret: kl. 10:42