23. oktober 2021
Hvis man er virkelig heldig, så kan man høre lyden af knitrende tulipaner, når de folder sig ud i forårssolen.
Hvis man er virkelig heldig, så kan man høre lyden af knitrende tulipaner, når de folder sig ud i forårssolen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lyden af Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyden af Vestegnen
Vestegnen - 25. maj 2019 kl. 06:49
Af www.birgitte-b.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen. Denne gang er hun inspireret af et nyt projekt, der handler om at optage lyden af Danmark. Her er hendes indlæg:

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Hold den gode tone

Et stort nyt projekt er skudt i gang herhjemme. Det handler om at optage lyden af Danmark. Formålet med projektet »Lyden af Danmark« er at kortlægge de natur- og menneskeskabte lyde i hele det danske landskab.

For der er lyde omkring os alle døgnets timer. Alligevel så ved vi kun meget lidt om effekten af de lyde, som omgiver os. Det vil dette projekt lave om op. Der opfordres derfor til, at alle bidrager med at gå på opdagelse og lytte sig frem. Vi skal vide mere om, hvordan Danmark lyder lige nu. For på den måde vil man skabe et udgangspunkt for at diskutere, hvilket lydmiljø der ønskes i fremtiden.

I den forbindelse kom jeg til at tænke på, hvad der ville være lyden af Vestegnen. Er der egentlig én karakteristisk lyd af Vestegnen? Jeg tror det ikke. Der er til gengæld helt sikkert mange forskellige lyde, der tilsammen giver lydbilledet af Vestegnen.

Nogle af de lyde som omgiver os, er f.eks. havets bølger. Bølger som slår op på stranden blidt eller hårdt vil i hvert fald være én af de lyde, som jeg tænker på. Stort set alle kommuner på Vestegnen har let og kort adgang til stranden. Så lyden er let at finde.

Det gælder også lyden af fuglefløjt i den grønne skov eller hjemme i haverne. De der stille søndage, hvor man kan høre fuglesang fra tidlig morgen. Eller lyden af børn, som griner og leger på legepladserne. Måske når de er i gang med en rask omgang vandkamp en sommerdag.

En anden karakteristisk lyd fra Vestegnen er motorstøjen fra vores veje og motorvejen. Den mere eller mindre konstante susen fra de mange biler. Det er en lyd, som mange gerne så blive mindre og knap så dominerende. En meget signifikant lyd på visse dage er selvfølgelig tonerne af »Jump« og den taktfaste klappen, når Brøndby-spillerne løber på banen på Brøndby Stadion.

Der er også lydglimt, som kommer i forskellige sæsoner. Som når der bliver klippet hæk omkring Sankt Hans eller skovlet sne om vinteren. Det er vinden i trætoppene og den der raslen af blade om efteråret. Hvis man er virkelig heldig, så kan man høre lyden af knitrende tulipaner, når de folder sig ud i forårssolen.

Der er virkelig mange lyde på Vestegnen. Jeg kan på ingen måde nå rundt om dem alle. Så hvis du har lyst, så vær med til at optage lyden af Danmark - og Vestegnen. Se mere om projektet på www.lyden-af.dk

arrow Livet på Vestegnen: Er du fan af hjemmearbejde?
21. april 2021 kl. 18:07 Opdateret: kl. 17:52
arrow Livet på Vestegnen: Jeg savner min hverdag
13. marts 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 07:01
arrow Livet på Vestegnen: Hold kontakten
07. februar 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 13:31
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?