19. april 2019
Den 23-årige Louise Sander Henriksen fra Hvidovre har frasagt sig titlen som Miss Danmark af personlige årsager.
gallery icon

Se billedserie

Den 23-årige Louise Sander Henriksen fra Hvidovre har frasagt sig titlen som Miss Danmark af personlige årsager.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Louise vandt i Miss Danmark: Frasiger sig nu titlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Louise vandt i Miss Danmark: Frasiger sig nu titlen
Vestegnen - 18. september 2018 kl. 15:02
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

23-årige Louise Sander Henriksen fra Hvidovre vandt i sidste uge konkurrencen om at blive Miss Danmark. Nu frasiger hun sig titlen.

- Det er helt vildt, sagde Louise umiddelbart efter kåringen onsdag aften den 12. september.

Og tirsdag i denne uge blev det endnu mere vildt. Louise Sander Henriksen fra Hvidovre valgte at frasige sig titlen af personlige årsager, og hun kommer dermed ikke til at repræsentere Danmark i Miss World-konkurrencen i Kina senere på året.

Lisa Lents, der står i spidsen for Miss Danmark-organisationen oplyser, at der ikke ligger konflikter bag den nye situation - selv om hun er skuffet.

- Jeg vil understrege, at hendes fratrædelse ikke bunder i en konflikt, og jeg håber, at de personlige årsager løser sig i hendes tilfælde. Jeg synes stadigvæk, at Louise er en fantastisk ung kvinde med en skøn personlighed, talent og stort potentiale, og ønsker hende kun det bedste, siger Lisa Lents i en kommentar.

Også Louise Sander Henriksen understreger, at der er tale om personlige årsager, og ikke en konflikt.

Har udviklet sig

Louise Sander Henriksen fortalte, at deltagelsen i Miss Danmark var noget af en personlig rejse.

- Jeg ville gerne rykke mine grænser og blive mere udadvendt. Jeg er en ret indadvendt pige, og det er jeg blevet udfordret på her i Miss Danmark-konkurrencen. Det er både grænseoverskridende og utrolig spændende, siger Louise, der til daglig er pædagogstuderende og butiksassistent i Intersport i Glostrup Shoppingcenter.

- I forløbet har jeg virkelig udviklet mig som person. Det har givet rigtig meget, og jeg har fået mange oplevelser, fortæller Louise Sander Henriksen.

Hun fortalte også, at hun var kommet på udebane i forbindelse med konkurrencen:

- Jeg elsker at gå i sneakers, bukser og uden ret meget makeup, lød det fra Louise Sander Henriksen, med hentydning til, at der er masser af kjoler og styling i Miss Danmark-konkurrencen.

Bedømt på mange ting

Miss Danmark er den ældste og mest prestigefyldte skønhedskonkurrence herhjemme, og har en historie der fører tilbage til 1926. Bag konkurrencen står den tidligere Miss Danmark-vinder Lisa Lents. Miss Danmark-organisationen er en skønhedsorganisation, der har velgørenhed som sit hjertebarn, og arbejder ud fra programmet »Beauty With A Purpose«.

Konkurrencen indeholder en masse delkonkurrencer hvor deltagerne bliver udfordret på alle måder. Udover at blive bedømt på udseende, bliver de bedømt på personlighed, ambitioner, intelligens, tale evner og engagement i velgørenhedsarbejde. Der bliver kigget på helhedsindtrykket gennem hele forløbet og til sidst finder man frem til en vinder, som repræsenterer den danske kultur og værdier på bedst mulig vis.

Lokal velgørenhed

Louise er opvokset i Hvidovre, og for hende var det vigtigt at kunne støtte noget lokalt med sit velgørenhedsprojekt, der er en del af Miss Danmark-konkurrencen.

- Jeg har valgt at støtte Headspace i Hvidovre, som hjælper unge. Jeg har besøgt Headspace og talt med de frivillige om, hvordan de arbejder med deres indsats over for unge, der har problemer. Jeg skal lave en video med Headspace i Hvidovre, som kan promovere stedet, fortæller Louise.

Hun er blevet så begejstret, at hun måske selv vil søge ind som en af de frivillige, der hjælper unge.