28. februar 2020
Fra fredag den 29. juni kl. 11 er livredderne klar på strandene i Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Hundige. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Fra fredag den 29. juni kl. 11 er livredderne klar på strandene i Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Hundige. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livredderne er klar på stranden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livredderne er klar på stranden
Vestegnen - 29. juni 2018 kl. 08:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag den 29. juni åbner livreddertårnene i Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Hundige.

arrow Læs også: Video: Svøm mellem livredder-flagene

Selv om strand- og badesæsonen for længst er skudt i gang i det solrige og varme vejr, så er det først nu, at der kommer livreddere på strandene i Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Hundige.

Det skyldes, at Trygfonden Kystlivredning altid timer det til skolernes ferie, hvor de fleste har mulighed for en tur til stranden, og hvor der traditionelt er flest på stranden. Hele livredder-indsatsen bygger desuden på et omfattende forberedelses- og træningsprogram, og det er umuligt at forudse, at der opstår en længerevarende varm periode, som det har været tilfældet i denne sommer.

Nu kommer de så, livredderne. I år bliver åbningen ekstra festlig, for Trygfonden Kystlivredning fejrer 20-års jubilæum, og derfor byder livredderne på kage på åbningsdagen fredag den 29. juni kl. 11.

Hård træning

Efter en skarp udvælgelse i begyndelsen af året, har livredderne fra Trygfonden Kystlivredning været gennem hård træning i seks måneder for at være klar til en ny sæson, hvor de passer på badegæsterne, når de tager en dukkert i vandet, der er lunere og mere indbydende, end man har oplevet i mange år.

Det fantastiske sommervejr har allerede givet danskerne smag for strandlivet, og det lune badevand frister til mange flere strandture end sidste år. Derfor håber livredderne på en travl sæson med både mange danskere og mange turister ved kysterne. Livredderne har forberedt sig helt op til tårnåbningerne med hård træning for at være i topform og for at kunne træde til, hvis der opstår farlige situationer på strandene eller ved havnebadene.

Forebyggende indsats

- De fleste badegæster er gode til at passe på sig selv, når de er i vandet, men vi ved af erfaring, at der hvert år opstår kritiske situationer og nogle gange også ulykker på de danske strande og havnebade. Derfor er det er vigtigt, at livredderne kan gribe ind under akutte og livsfarlige situationer, siger René Højer, programchef i Trygfonden.

- Men en stor del af deres tid bruger livredderne faktisk på det forebyggende arbejde. De giver råd om vand- og vejrforhold til strandgæsterne, og på den måde er de med til at forhindre, at ulykker og farlige situationer overhovedet opstår. Så det forebyggende arbejde er en stor og meget vigtig del af livreddernes arbejde, forklarer René Højer.

Livredderne vil være på vagt på strandene i Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Hundige hver dag i badesæsonen fra kl. 11-19 - frem til den 22. august. Den primære zone, som livredderne overvåger, er markeret med rød-gule flag i strandkanten.

I praktik som livredder

Børnene får mulighed for at prøve kræfter som livredder, når Trygfondens livredderpatrulje kigger forbi.

Det er den 3. juli på Brøndby Strand, 5. juli på Ishøj Strand og 8. juli på Hundige Strand - alle dage fra kl. 11.

Alle børn og voksne er velkomne til at kigge forbi og høre om badesikkerhed og om arbejdet som livredder. Der er masser af livredderudstyr og mulighed for at løse sjove livredderopgaver, og med appen »Livredder«, kan børnene øve sig i livredderdisciplinerne derhjemme både før og efter livredderpatruljens besøg.

Børnene har en sjov og samtidig lærerig dag i selskab med andre børn, hvor de får lov til at være med til aktiviteter, der sætter fokus på livredning og gode baderåd.

Børnene får et diplom, hvor det bliver noteret, hver gang de har gennemført en livredderaktivitet. Hvis børnene ikke når at gennemføre alle aktiviteterne på en strand, kan de fortsætte på en af de andre strande, hvor livredderpatruljen også kigger forbi.

Livredderpatruljens besøg på strandene varer cirka tre og en halv time. Livredderne præsenterer deres udstyr, de har demonstration af en redningsaktion, de forklarer om strandens forhold, og har desuden mange andre aktiviteter og konkurrencer.

De fem baderåd
  • Lær at svømme.
  • Gå aldrig alene i vandet.
  • Læs vinden og vandet.
  • Lær stranden at kende.
  • Slip ikke børnene af syne.

arrow Livredderne er klar på Enø Strand
28. juni 2018 kl. 20:26 Opdateret: kl. 11:45
arrow Livredderne giver jubilæumsskage
27. juni 2018 kl. 22:14 Opdateret: kl. 12:07
arrow Video: Tårnhøje krav til kystlivredderne
27. juni 2018 kl. 11:30 Opdateret: kl. 09:45