3. december 2020
Home is where the Heart is...
Home is where the Heart is...
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livet på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livet på Vestegnen
Opdateret 23. september 2015 kl. 20:20
Vestegnen - 23. september 2015 kl. 20:18
Af Www.Birgitte-B.Dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

Der bor rigtig mange mennesker på Vestegnen. Befolkningstætheden er stor og vi er rigtig mange, der bor i et almennyttigt boligselskab. De er dominerende på hele Vestegnen og flere jeg kender er glade for netop denne boligform.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Så blev det efterår

Der er dog også en del nye almene boliger på vej, bl.a. i Albertslund og Ishøj Kommune. Det såkaldte Almen Bolig+ koncept, hvor huslejen er lav, men beboerne sammen skal udføre det arbejde, som en ejendomsfunktionær (vicevært/varmemester) normalt klarer. Boligformen kræver, at lejerne er villige til at tage sig af de praktiske opgaver som snerydning, fejning og græsslåning i samarbejde med naboerne. Altså en boligform, hvor det handler om at samarbejde og hjælpes ad med de praktiske opgaver i byggeriet.

Personligt tror jeg, at denne nye boligform passer rigtig godt til os på Vestegnen. Jeg tror, det giver beboerne et helt andet forhold til boligen og et større ejerskab over boligen, når de selv skal passe på den og de tilhørende arealer. Faktisk læste jeg her i avisen i sidste måned, at mange beboere i disse bebyggelser ender med at blive boende meget længe og at de næsten fungerer som ejerboliger.

Et andet Almen Bolig+ byggeri jeg læste om, satsede på at blande forskellige grupper, så boligerne blev lejet ud til både børnefamilier, enlige, seniorer og studerende. Det skaber et godt klima, at beboerne er blandet på tværs af alder og sted i livet. Det skaber rum for helt nye konstellationer, hvor man kan bygge et tæt naboskab op og drage nytte af hinanden på forskellig vis.

De nye boligformer og renovering af de eksisterende almennyttige boliger trækker også flere nye »udefrakommende« beboere til. Jeg kender personligt til en børnefamilie, der har opgivet en andelslejlighed på Amager, for at flytte til Vestegnen. De fandt både en billigere og mere fleksibel boligform, samtidig med at de får et gårdmiljø, der ligger op til, at man kender hinanden bedre.

Jeg tror på, at vi på Vestegnen er mere indstillet på at bo tæt og få det bedste ud af det sammen, end mange andre steder i landet. Også for dem, som ikke bor i lejebolig, betyder grundejerforeningerne, naboskabet og et godt område rigtig meget. Det hele klinger måske knap så attraktivt for mennesker, som ikke kender området, men her er plads til anderledes og eksperimenterende bebyggelser og det er netop vores styrke. Det fælles rum og et godt sted at bo - og én af de mange grunde til, at jeg bliver på Vestegnen.

arrow Livet på Vestegnen: Det roder
06. september 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 16:57
arrow Livet på Vestegnen: Ferien er forbi
15. august 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 14:10
arrow Livet på Vestegnen; Foråret er ikke i corona-karantæne
31. maj 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 09:17
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?